Nakon poraza Igoke od FMP-a

Trajković nezadovoljan igrom, povjerenje opravado samo Ilić

  • 03.11.2018. 19:43

Igokea je i treći put ove sezone prepustila domaći teren svojim rivalima. Poslije Mege i Budućnosti bodove iz Laktaša odnio je FMP. Mladim tim trenera Vladimira Jovanovića slavio je sa 85:74. U posljednjoj dionici domaći su postigli samo 12 poena i to poslije serije 16:0 koju su napravili u trećem kvaratalu. Trener Nenad Trajković nije bio zadovoljan izdanjem svojih pulena.

"Nismo imali dobru selekciju napada. Ulazili smo brzo u rješenja, u brze šuteve. Primili smo neke poene iz dalje kada smo preuzimali. Oni su igrali pametno, slomili su nas sa nekoliko trojki," rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

Aleksandrovčani su ostali na 38 odsto šuta iz igre. Uputili su 34 šuta za tri poena, sam Tomislav Zubčić je ispalio 14 lopti van linije 6,75, a ekipa je uzela pet šuteva, manje za dva. Uz takvu selekciju šuta i veoma loš procenat, nadovezala se skakačka inferiornost. FMP je uhvatio 11 lopti više. Kod domaćih je Dalibor Ilić imao 13 skokova, a cijeli tim 27.

"Ostali igrači nisu odigrali dobro. Dalibor Ilić nam je dao mnogo. Pokazao je kako treba da se bori, odlično je odigrao u odbrani, bacao se za loptu, išao na skok. Donio nam je puno lijepih stvari, ali ga drugi nisu pratili," dodao je Trajković.

Trajković nije bio zadovoljan odbranom od pik en rola. Gosti su na taj način nanijeli mnogo štete rivalu, naročito preko raspoloženih plejmejkera Matica Rebeca i Stefana Pota. Zajedno su ubacili 37 poena, a Slovenac je dalekometnim trojkama bio naročito koban.

"Posebno me raduje što smo pokazali na gostovanju da možemo da igramo bez straha. I kada smo gubili veliko vođstvo ostali smo hladne glave. Nismo pali energijom i zaslužemo smo pobijedili," rekao je trener FMP-a Vladimir Jovanović.

Sinoć je debitovao Letevius Vilijams, ali je odigrao samo četiri minuta, dok povratnik Džimi Gevin za sedam minuta nije mnogo pružio svojoj ekipi. Igokea u narednom kolu gostuje Cedeviti.