U Denveru žele da njihovi asovi igraju za reprezentaciju, da li će se Jokić predomisliti

  • 18.06.2021. 22:47

To da Nikola Jokić neće igrati ovog ljeta za Srbiju, ni na kvalifikacionom turniru, ni na Olimpijskim igrama ako "orlovi" izbore plasman, bila je vijest koja je uzburkala strasti u Srbiji ove sedmice, ali ona je sada dobila nastavak. Dobar, po ovdašnju košarku.

Naime, u petak je predsjednik košarkaških operacija Denver Nagetsa Tim Koneli odgovarao na pitanja američkih novinara o ovoj, ali i sljedećoj sezoni.

Jedan od novinara je, kako je istakao, na insistiranje srpskih pratilaca na Tviteru, pitao Konelija – šta može da se uradi da Jokić bude odmoran i za reprezentaciju. Nikola je, podsjetimo, odigrao sve mečeve ove sezone, 72 do plej-ofa i deset u njemu.

Odgovor je glasio ovako:

– Problem je što Nikola hoće da igra svaki meč, a i što bismo mi voljeli da je on stalno na terenu, a teško je napraviti dobru ravnotežu… Međutim, dvije stvari su potpuno jasne – mi kao Nagetsi želimo da naši igrači budu u prilici da igraju za nacionalne selekcije, a druga je – pričaćemo sa Džokerom da se ubuduće odmara – započeo je prvi čovek ekipe iz Kolorada.

Tome je dodao i sljedeće:

“Mi u klubu smo ponosni kada naši igrači predstavljaju svoje reprezentacije na međunarodnim takmičenjima, ali, uz to, takođe i razumijemo nevjerovatan napor koji je ova i ovakva sezona iziskivala od naših momaka. Ova sezona je bila na poseban način komplikovana”, istakao je Tim Koneli.

Ove riječi jasno ukazuju na dva važna faktora za ono što slijedi.

– Najprije, to da je umor, zaista, bio glavni razlog što Nikola Jokić nije mogao da se stavi na raspolaganju selektoru Kokoškovu. Uostalom, odigrao je ubjedljivo najviše minuta u posljednje dvije NBA sezone (čak 400 minuta više od drugoplasiranog na toj listi, Džejsona Tejtjuma, a 800 više od osmoplasiranog, Rudija Gobera).

A i nedavno je novinar “Denver posta” Majk Singer rekao da je poslije trećeg meča Denvera i Feniksa jedan od članova stručnog štaba otkrio da u klubu nikad nisu vidjeli toliko umornog srpskog asa.

Drugi faktor za ono što slijedi jeste optmistična izjava Konelija da će se u Nagetsima pričati o načinima da se Jokiću smanji minutaža, što znači da bi on trebalo da, kako sezone prolaze, bude odmorniji za ljetnje aktivnosti sa reprezentacijom. Uostalom, tek mu je 26 godina i pred njim je još mnogo uspješnih sezona, ako ga zdravlje posluži.

Inače, i bez Jokića, “orlovi” su uspješno počeli sa pripremama za olimpijski kvalifikacioni turnir, i to sjajno predvoeđni novom nadom srpske košarke na “Akropolis kupu” u Atini.

Od “reprezentativnih vijesti” na ovu, olimpijsku temu, još i samo dodatak da su Amerikancima zasad učešće na Olimpijskim igrama potvrdili najprije sjajni bek Portlanda Demijan Lilard, pomenuti Tejtjum iz Bostona i zvezda Golden Stejta Drejmond Gril, a danas i drugi na listi košgetera u sezoni koja se privodi kraju, zvezda Vašingtona Bredi Bil.

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.