EJOF

U Istočnom Sarajevu ugašen olimpijski plamen

  • 16.02.2019. 19:37

Ugašen je olimpijski plamen na ceremoniji zatvaranja 14-og Evropskog olimpijskog festivala za mlade koja je održana u Istočnom Sarajevu. Stigle su pohvale za odličnu organizaciju najvažnijeg sportskog događaja nakon sarajevske Olimpijade 1984. 

U svijet je otišla slika kakva i treba da bude, rekao ja na zatvaranju festivala srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

"Ovdje su svi bili okupljeni oko jedne stvari, proslavljali su život i bilo je krajnje vrijeme da pošaljemo sliku sa ovih prostora sasvim drugu koje su godinama išle, i mi smo zajedno napravili ram za sliku koju šaljemo u čitav svijet", kaže Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Na ceremoniji zatvaranja EJOF-a bili su i najviši zvaničnici Republike Srpske kao i druga dva člana Predsjedništva BiH. Iz Evropskog olimpijskog komiteta stigle su najviše ocjene za organizaciju. 

"Želim da vam se zahvalim i čestitam. Uradili ste ogroman i odličan posao u proteklih pet dana. U ime Evropskog olimpijskog komiteta i svih sportista, hvala vam na svemu što ste uradili", kaže Rafael Pagnozi, generalni sekretar EOK-a.

I gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva zahvalila su se jedan drugom na saradnji. Dva grada ugostila su mlade olimpijce iz 46 zemalja koji su se takmičili u osam zimskih sportova. Olimpijsku zastavu predata je delegaciji Finske koja će za dvije godine, u Lahtiju, organizovati 15-te Evropske olimpijske igre za mlade. 

(FOTO: N1)

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм