Mišel Platini

Varan je igrač godine, sve ostalo je subjektivno

  • 01.11.2018. 21:13

Bivši najbolji fudbaler svijeta Mišel Platini kaže da bi Zlatnu loptu trebalo da dobije defanzivac Real Madrida Rafael Varan zbog brojnih trofeja u ovoj godini.

Varan je sa Realom osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona, a onda je sa reprezentacijom Francuske postao prvak svijeta na Mundijalu u Rusiji, što je prema njegovom zemljaku Platiniju ključno.

"Francuz bi trebalo da dobije Zlatnu loptu. Uvijek postoji debata Ronaldo ili Mesi, ali ove godine je Varan jedini fudbaler sa peharima Lige šampiona i Svjetskog prvenstva. On je sjajan fudbaler, glasao bih za njega sigurno, a rezultati su jedino mjerilo, sve ostalo je subjektivno", rekao je Platini za francuski RMC.

Platini, trostruki osvajač nagrade koju dodjeljuje magazin Frans fudbal, ističe da ne smije da se zaboravi 2006. godina kada je priznanje otišlo u ruke Fabiju Kanavaru koji je sa kapitenskom trakom predvodio Italiju do šampiona svijeta.

"Imamo opcije poput Grizmana, Mbapea, Žirua, Ljorisa, Modrića, ali je jedini sve uzeo Varan. Sjetimo se 2006. kada je Kanavaro dobio Zlatnu loptu", naveo je bivši predsjednik UEFA.

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. godine biće objavljen 3. decembra, a glavni kandidat je Luka Modrić, koji je izabran za najboljeg fudbalera svijeta od FIFA.

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)