Pred Svjetski kup

Vaterpolisti Srbije sparinguju sa Hrvatskom

  • 06.09.2018. 11:29

Vječiti rivali zajedno bruse formu za Svjetski kup od 11. do 16. septembra u Berlinu.

Vaterpolisti Srbije su od sinoć domaćini igračima Hrvatske, s kojima će biti i u grupi na Kupu u njemačkoj prestonici. Srbi su trostruki uzastopni pobjednici, a "barakude" su jedna od selekcija koja želi da ih skine sa trona.

"Do prekjuče smo vježbali sa Australijom, a sa Hrvatima ćemo imati četiri treninga. Sparinzi sa jak",rekao je  pomoćnik selektora Dejana Savića Stefan Ćirić.

Za razliku od Hrvata, koji će igrati u najjačem sastavu, srpska selekcija je izmijenjena u odnosu na onu koja je osvojila evropsko zlato u Barseloni. Iz tima koji je ponovo pokorio Evropu su najmlađi: Mandić, Jakšić, Ranđelović, Viktor Rašović, Vico. Šansu će dobiti igrači koji godinama kucaju na vrata A selekcije.

"Za nas je ovo najbolji tim. I prije četiri godine smo igrali u sličnom sastavu, pa smo osvojili zlato. Mnogi igrači, na koje se ozbiljno računa poslije OI 2020. u Tokiju, imaju priliku da se nametnu selektoru Saviću. Svi ozbiljno rade", podvlači Ćirić.

Srbija je u grupi B sa Hrvatskom, JAR i SAD, a u A su: Australija, Mađarska, Nemačka i Japan.

NAPORNA SEZONA

FINA i LEN nikako da usaglase svoje kalendare, pa se tako događa da se Svjetski kup održava mjesec i po poslije EP.

"Najteže je bilo igračima koji su osvojili evropsku titulu. Imali su prije toga i naporne klupske sezone, bili su emotivno i fizički ispražnjeni. Sada je sve u najboljem redu", ističe Ćirić.
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.