Venger: Ne bih odbio da se vratim u Arsenal

  • 02.01.2021. 16:04

Arsen Venger, nekadašnji menadžer Arsenala, izjavio je da je spreman da se vrati i pomogne klubu sa " Emirejtsa" ako to bude bilo potrebno.

Francuski stručnjak, koji je na kormilu "tobdžija" proveo 22 godine, svjestan je da klub ima rezultatskih problema i da će teško ostvariti zacrtane ciljeve.

Mikel Arteta bilježi najgori start u jednoj sezoni Premijer lige što se tiče Arsenala, koji je na 13. mjestu sa 20 bodova iz 16 utakmica.

U razgovou za podkast "Men in Blazers", Venger je rekao nešto što budi nadu među navijačima londonskog kluba.

- Ako sam potreban, pomoći ću im. Ipak, ne očekujem poziv - rekao je Venger.

On trenutno radi u okviru FIFA kao šef za globalni razvoj fudbala, a kada je riječ o bivšem klubu i treneru Mikelu Arteti, kaže da je nekadašnji igrač "tobdžija" imao dosta sreće.

- Imao je sreću da odmah preuzme posao u velikom klubu, da dođe na poziciju za koju vam treba barem deset godina rada. To je zato što je bio dobar igrač i što je igrao za veliki klub, želim mu svako dobro. Otišao sam sa željom da moji nasljednici budu bolji i da, sada kada imaju bolje finansije, osvoje titulu. Mikel je uvijek imao veliku strast prema igri i motivaciju, želju da uspije. Vidite sve te sastojke i sada, ima uticaja na igrače - zaključio je Venger.

Тагови: