NBA liga

Vestbruk sačuvao Oklahomu, Boston na korak do polufinala Istoka VIDEO

  • 20.04.2019. 08:13

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera pobijedili su Portland rezultatom 120:108 i smanjili na 2-1 u četvrtfinalu Zapadne konferencije. Na Istoku je Toronto napravio "brejk" u Orlandu (98:93), dok je Boston slavio u Indijani sa 104:96 i poveo 3-0 u pobjedama.

Tander je uspio da zaustavi zahuktale Trejl Blejzerse, najviše zahvaljujući odličnom igrom u trećoj i četvrtoj četvrtini. Sredinom druge dionice domaćin je preuzeo inicijativu i do kraja susreta nije ispuštao prednost.

Rasel Vestbruk predvodio je svoj tim sa 33 poena, pet skokova i 11 asistencija, a najbolje ga je pratio Pol Džordž sa 22 poena, uz po šest skokova i asistencija.

Na drugoj strani, Demijen Lilard je bio najefikasniji sa 32 poena, šest asistencija i četiri skoka, dok je Si Džej Mekalum postigao 21 poen, uz po sedam skokova i asistencija.

Četvrti meč takođe je na programu u Oklahomi u noći između nedjelje na ponedjeljak.

"Brejk" u Orlandu mogao bi Torontu da donese plasman u polufinale Istočne konferencije, pošto je tako kanadski klub vratio seriju u normalu i poveo 2-1.

Reptorsi su dozvolili protivniku da se rezultatski vrati sredinom trećeg kvartala, ali su tada vezali 16 uzastopnih poena i riješili pitanje pobjednika.

Najzaslužniji za trijumf Toronta bio je Paskal Siakam, koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Ubacio je 30 poena i uhvatio 11 lopti. Dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova zabilježio je Kavaj Lenard, kao i Kajl Lauri (12 poena i 11 asistencija).

Kod Medžika se istakao Terens Ros sa 24 poena, dva više od Nikole Vučevića, koji je pri tom imao i 14 skokova, šest asistencija i tri blokade.

Četvrti meč na programu je u noći između nedjelje na ponedjeljak.

Priliku da prvi prođe u polufinale imaće Boston, koji vodi 3-0 u pobjedama protiv Pejsersa.

Od samog početka gosti su u Indijanapolisu nametnuli svoj tempo i prvih 12 minuta riješili u svoju korist, rezultatom 41:28. Tada je bilo jasno da žele pobjedu, ali se domaćin vratio u egal do poluvremena.

Ipak, iskustvo i kvalitet su bili na strani Seltiksa i već za nekoliko dana će imati priliku da ovjere prolaz dalje.

Kod pobjednika Džejlen Braun bio je najefikasniji sa 23 poena. Kajri Irving imao je 19 poena, 10 asistencija i pet skokova, dok je Tejtum meč završio sa 18 poena.

Pejsersi nisu imali previše raspoloženih igrača – najbolji je bio Tajrik Evans sa 19 poena, četiri više od Bojana Bogdanovića.

Rezultati:

Orlando Medžik – Toronto Reptors 93:98
Indijana Pejsers – Boston Seltiks 96:104
Oklahoma Siti Tander – Portland Trejl Blejzers 120:108

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм