Borčev tandem u najboljih 11 Premijer lige

Vranješ i Jovanović u idealnom timu

 • 16.12.2019.14:44

Najbolji fudbaleri Borca u jesenjem dijelu sezone Stojan Vranješ i Marko Jovanović uvršteni su u idealan tim Premijer lige BiH.

Svojim igrama u prvom dijelu sezone potvdili su nesporan kvalitet. Iskusni fudbaleri predstavljaju stubove ekipe Branislava Krunića, pa je Banjalučane teško zamisliti bez njih dvojice na terenu. Vranješ je postigao 11 i na listi najboljih strijelaca nalazi se odmah iza Sulejmana Krpića i Voje Ubiparipa koji su postigli gol više. U momentima kada nije sve funkcionisalo na najbolji način, vukao je ekipu svojim pogocima, ali njegovm doprinos ne može se posmatrati samo kroz prizmu golova.

Sa druge strane Jovanović se pokazao kao najveće pojačanje koje je u Platonovu stiglo tokom ljeta. Bivši defanzivac Partizana, pokazao je da je iskustvo igranja u Ligi šampiona dragocjeno za nivo Premijer lige, a osim što je perfektno odradio posao u defanzivi, stigao je da postigne i dva gola. Navijače je pridobio sjajnim partijama, borbenošću, ali i velikom žrtvom, jer je protiv Zrinjskog zaradio prelom kosti lica, a već narednog vikenda je nastupio protiv Čelika kada je asistirao Srđanu Vujakliji za gol koji je Borcu donio veoma važne bodove.

Pored Vranješa i Jovanovića idealnih 11 Premijer lige čine:

Golman: Vladan Kovačević (Sarajevo)

Odbrana: Dražen Bagarić (Široki Brijeg), Marko Jovanović (Borac), Besim Šerbečić (Sarajevo)

Sredina: Slaviša Radović (Radnik), Semir Štilić (Željezničar), Stojan Vranješ (Borac), Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Napad: Sulejman Krpić (Željezničar), Vojo Ubiparip (Tuzla siti), Mersudin Ahmetović (Sarajevo).

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.