Poslije dvije godine pauze zbog povreda

Zoran Dragić ponovo u dresu Slovenije

  • 20.02.2019. 19:38

Poslije dvije godine pauze zbog povreda, dres reprezentacije Slovenije ponovo je obukao Zoran Dragić. Propustio je Evropsko prvenstvo gdje je njegova selekcija osvojila istorijsko zlato, a sada se vraća u teškom trenutku, pošto zmajčeki, poznato je, ne idu na Mundobasket. 

"Za našu reprezentciju je to veliki udarac jer veliki broj igrača nastupa u NBA i Evroligi. Pola igrača nije došlo zbog novog sistema takmičenja, u reprezentaciji je mnogo novih momaka koji nikada tu nisu bili. Mi smo mala zemlja i sve ovo nam teško pada", rekao je Dragić.

Bivši NBA igrač trenutno nastupa za Trst. Od ove sezone ekipa sa sjevera Italije nastupa u najjačoj ligi na čizmi, a Dragić je stigao kao veliko pojačanje u borbi za plejof. Odmah se nametnuo kao lider, iako je odigrao tek pet utakmica. Priznaje da još nije u najboljoj formi, što je i normalno, jer je dugo bio van parketa.

"Lijepo su me prihvatili. Trst je lijep grad, nije daleko od Ljubljane, ali nisam često išao. U kontaktu sam sa Bogdanom Tanjevićem, stalno razgovaramo. Trst je košarkaški grad, hala je stalno ispunjena, i kada gubimo imamo podršku sa tribina što je sjajno za igrača", rekao je Dragić.

Bogdan Tanjević je nedavno govorio o italijanskoj ligi, koju, kako kaže, američki igrači čine lošijom. Iskusni stručnjak smatra da Amerikanci koji dođu na čizmu ne doprinose kvalitetu Palakanestra, timovi sa njima igraju na pogrešan način, pa nikako ne mogu da uhvate priključak u evropskim takmičenjima. U Italiji se gaji drugačiji stil košarke u odnosu na druge zemlje i takmičenja, pogotovo u poređenju sa ABA ligom.

"Brzo se igra, nema baš postavljanja napada, nije naglasak na akcijama. Gaji se košarka "run and gun", bliža NBA stilu", pojašnjava Dragić.

A u NBA ligi veliku pažnju privlači čudo od djeteta Luka Dončić. Iako još nema ni 20 godina, već u ruki sezoni je najbolji igrač Dalasa i dobiće nagradu za najboljeg novajliju godine. Ako su Amerikanci sumnjali u njega, Zoran sigurno nije.

"Znao sam šta on može. Ono što je radio u Evropi, pet puta mu je lakše ostvariti u NBA, to je i sam rekao, jer je teren veći i imaš više prostora pa je lakše postići poene. Takav talenat se rađa jednom u 100 godina", poručuje slovenački košarkaš.

Stariji Dragić, Goran, koji je lider Majamija, trenutno ne igra zbog povrede, ali bi za nekih 20 dana trebao da se vrati na parket. Braća Dragić do kraja sezone imaju isti cilj, da uvedu svoje timove u plejof. Prije toga Zoran ima obaveze u nacionalnom timu.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.