Stamenkovski: Zloupotreba tragedije s ciljem urušavanja Srpske

 • 09.05.2018. 17:59

Predsjednik Srpskog sabora "Zavetnici" Stefan Stamenkovski ocijenio je da se "lična tragedija porodice Dragičević, čiji je sin David nastradao u Banjaluci, koristi da se obesmisle institucije Republike Srpske i da se svijetu pošalje poruka da su te institucije kriminalne s ciljem urušavanja Republike Srpske".

On je naglasio da saosjeća sa porodicom i izražava žaljenje zbog smrti mladića, ali da mora upozoriti da "određene ambasade i vlasti iz Sarajeva i veliki broj nevladnih organizacija i onih koji su na platnom spisku zapada koriste tragediju ne bi li dobili političke poene".

Stamenkovski je naglasio da se skupovi podrške "Pravda za Davida" dešavaju "gotovo u predizbornoj kampanji", te da je to veoma važan momenat za one koji hoće da sruše predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i legitimno izabrano rukovodstvo koje, kako je naglasio, ima izuzetno veliku podršku građana Republike Srpske.

"Prema posljednjim istraživanjima, pojedine političke partije nemajući mogućnost da prikupe glasove sada pokušavaju da jedan broj birača, koji su okrenuti državotvornom stavu koje personifikuje Dodik, pasivizuju, to jest da kroz ovu tragediju uruše podršku i legitimitet koje ima rukovodstvo Srpske i da ti birači ostanu kod kuće", ocijenio je Stamenkovski.

Prema njegovim riječima, ono što se dešava sada je "malo igra brojki" sa kojim se bave određene zapadne ambasade.

"Iskreno se nadam da će građani Srpske to da prepoznaju jer smo slične scenarije mogli da vidimo ne samo kod nas u regionu, već u cijelom svijetu. Dakle, kada zapadni elementi žele da sruše neku vlast oni ne biraju sredstva koristeći sve - od ličnih tragedija pa nadalje da bi okupili jedan broj građana, kako oni to nazivaju, kritičnu masu, a u njihovoj terminologiji oni njih zapravo nazivaju 'korisnim idiotima'", kaže Stamenkovski.

On je ubijeđen da "na skupovima na banjalučkom Trgu Krajine nema ništa spontano i da hiljade majica sa likom Davida Dragičevića, na desetine autobusa koji organizovano dolaze na skup, neko finansira i iza toga stoji".

Stamenkovski je rekao da je indikativno i koje javne ličnosti podržavaju skupove i Pokret "Pravda za Davida".

"Koliko znam u Srbiji to podržava Sergej Trifunović, koji je nosio majicu sa likom zločinca Jovana Divjaka u Sarajevu. Pa zašto se tada nije brinuo o mladićima, pripadnicima JNA koje su ubile Divjakove snage. Zašto Trifunović nije stao uz porodice čija su djeca ubijena? Oni su veoma dobro finansirani i organizovani i sve ovo miriše na hibridne ratove koje sad provode širom svijeta. Treba pratiti tokove novca jer će oni najbolje pokazati ko je nalogodavac", zaključio je Stamenkovski.

(Srna)

 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.