Ukusna skuša u rerni sa krompirom

  • 12.12.2016. 09:38

Obrok sa mesom zamijenite ponekad ribom. Bićete više nego zadovoljni, ali i siti.

Potrebno je:

2 skuše veće
veza ruzmarina i list peršuna
maslinovo ulje
100 ml. sirćeta
1 kašičica senfa
1 kašičica začina
mljevemi biber
4-5 čena bijelog luka
limun
100 ml bijelog vina

Priprema: Skušu dobro očistiti. Skinuti iznutricu, odsjeći glave i dobro oprati od krvi. U šerpu staviti 500 ml. vode i 100 ml. sirćeta, pa u to staviti skušu da odstoji 30 minuta, a onda je izvaditi i dobro isprati pod mlazom hladne vode.

U posudu staviti senf, pa dodati sitno sjeckan peršunov list, bijeli luk, sjeckani ruzmarin, maslinovo ulje, mljeveni biber, začin, pa sve dobro izmiješati. S tim napuniti skuše i namazati odozgo ako ostane. Politi bijelim vinom i još malo maslinovim uljem.

Pokriti folijom i staviti u rernu na 200 stepeni C oko 20 min. Zatim skinuti foliju i još peći skušu oko 20 minuta da lijepo porumeni. U toku pečenja prelivati je sa marinadom iz tepsije u kojoj se peče. Uz ribu kao prilog poslužite krompir salatu.

  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Емисија: Народ прича (Р)

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    '' Емисија: Досије (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.