Vidimo se na Tržnici: Pečena hobotnica sa povrćem

  • 04.01.2018. 13:24

Ako volite morske specijalitete onda je ovaj recept baš za vas. Pogledajte kako Predrag Tošić priprema hobotnicu sa povrćem. 

Potrebne namirnice:
Hobotnica 1 kg
Crveni luk 200 g
Krompir 200 g
Mrkva 200 g
Celer 200 g
Bijeli luk
Maslinovo ulje
Bijelo vino
Biber
Ruzmarin
Način pripreme:
Hobotnicu dobro oprati, pobiberiti i staviti u podmazan pleh, zaliti sa bijelim vinom, prekriti sa folijom i staviti da se peče na 180*C
Nakon 1,5h (uz povremeno okretanje) u pleh sa hobotnicom dodati povrće isječeno na kriške, grančicu ružmarina i ostaviti da se peče još 45-60 min.
Krake hobotnice servirati uz povrće i preliti sa sopstvenim sosom

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)