Vidimo se na Tržnici: Piletina u bijelom sosu sa njokama

  • 09.01.2018. 11:00

Jelo koje možete praviti od gotovih ili kupovnih njoka, a možete i sami napraviti tjesteninu. Na vama je da li ćete koristiti svježu pečenu piletinu ili će vam ovaj recept poslužiti kao ideja kako da iskoristite ostatke krompira i piletine od nekog prethodnog ručka.

Potrebne namirnice:
Pileći file 0,4 kg
Crveni luk 0,1 kg
Pečurke 0,1 kg
Vrhnje za kuvanje 0,2 kg
Njoke 0,2 kg
Parmezan 0,05 kg
Maslac 0,02 kg
So, biber

Način pripreme:
Crveni luk isjeći na sitne kockice, pržiti na plitkoj masnoći
Dodati pileći file isječen na kocke 2*2 cm i pržiti uz dodatak začina
Kada je piletina dobila malo boje dodamo pečurke isječene kao i piletinu, sve pržimo uz stalno miješanje
Piletnu zalijemo sa vrhnjem za kuvanje, dotjeramo ukus i ostavimo još 5 minuta da se dinsta
Njoke skuvamo u slanoj vodi, ocjedimo i dodamo maslac
Njoke sastavimo sa piletinom i sosom, izmješamo, serviramo i pospemo sa izrendanim parmezanom

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?