Izložba u atrijumu

Banja Luka na poštanskim razglednicama

  • 15.08.2019. 17:15

U okviru projekta "Kultura u prolazu", danas je u atrijumu Gradske uprave otvorena izložba fotografija "Poštanske razglednice Banjaluke" autora Slobodana Rašića Bobare.

Kako je istakao autor, razglednice je sakupljao godinama, a s obzirom na to da je fotograf oduvijek se zanimao za stare fotografije.

Razglednice koje je sakupio većinom su nastale i slate poslije Drugog svjetskog rata, dok ima i onih koje su nastale i ranije. Najstarija među njima je iz 1929. godine.

Izložbu u atrijumu čini oko 40 razglednica sa motivima Banje Luke kroz vrijeme, koji je prema riječima autora – njemu posebno interesantan, jer se Banja Luka mijenja i dobija novi oblik, te rado poredi današnji moderan grad sa gradom sa razglednica.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić kazao je da je Grad projekat "Kultura u prolazu" započeo prošle i nastavio ove godine, a u cilju da u ljetnjem periodu oplemeni prostor u prizemlju zgrade Gradske uprave.

"S jedne strane, dajemo mogućnost umjetnicima mjesto da predstave svoje radove, a s druge strane nudimo našim sugrađanima koji dolaze da obave neku uslugu u administraciji, sadržaj iz kulture", kazao je Stanić, dodajući da vjeruje da će ova izložba izazvati interesovanje posebno jer se razglednice, u današnjem vremenu modernih tehnologija, sve manje koriste.

Izložba u atrijumu će biti otvorena do 28. avgusta.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм