Zatvorena birališta

Banjalučani birali savjete mjesnih zajednica

  • Извор: АТВ
  • 20.02.2022. 18:56

Kao nikada do sada, pohrlili su Banjalučani da obave svoju dužnost i glasaju za savjete mjesnih zajednica. Mandat im traje četiri godine, a novu upravu dobiće 57 banjalučkih mjesnih zajednica. Banjalučani su sa velikim očekivanjima zakruživali njima znana imena.

- Očekujem u skladu sa mogućnsotima da će negdje se aktivirati snažnije da se eto i te naše potrebe mjesne zajednice uvaže. 

- Očekujem da dobro rade i drago mi je da po prvi put u 20 godina javno glasanje za mjesne zajednice. 

- Uglavnom znamo se mi ovdje iz naselja,tako da galsamo za one za koje znamo da će dobro odraditi svoj posao, kažu građani.

Lista koju je predložio SNSD zajedno sa koalicijom, zalaže se za razvoj Banjaluke. Vjerujem da će našoj listi Banjalučani dati svoje povjerenje, kaže Vlado Đajić, predsjednik GO SNSD Banja Luka.

"Na prošlim izborima SNSD je osvojio 25 odsto glasova i pobjeda danas u 15 od ukupno 57 mjesnih zajednica značila bi uspjeh i konsoldiaciju SNSD-a. Ja očekujem povjereneja građana u mene u SNSD u našu koalciju i naravno Našu novu Banja Luku", kaže Đajić.

Gradonačelnika Draška Stanivukovića je naljutilo što nije mogao "iz prve" da glasa na svom biračkom mjestu jer ga nije bilo na biračkom spisku. Nije bio jedini, cijele ulice nije bilo na spisku, pa je GIK dostavljala nove spiskove. 

"Ovdje ljudi birate svoje najbolje komšije, onog ko vam uvijek priđe kad vam je teško, onog ko vam pomogne u njivi, onaj koji vam pomogne kada u dvorištu treba drva da složite", kaže Stanivuković.

Savjeti mjesnih zajednica treba maksimalno da učestvuju u razvoju grada i njegovim projektima, poruka je prvog čovjeka skupštine grada. Ovo je, kaže Mladen Ilić i test stranačke strukture svih političkih partija. 

"Dobilo je ovo definitivno jednu političku konotaciju, političku borbu svih partija, grupa, lista građana kako god da ih nazovete. Uključili smo ih u izradu budžeta i rebalansa budžeta. Oni ne mogu i ne smiju biti jedna protočna stanica gdje samo kažu nekakve svoje stavove i da se na tom završi. Jednostavno moraju biti neko ko maksimalno učestvuje u razvoju grada Banja Luke", kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Mladen Ilić. 

Mjesnim zajednicima treba vratiti ulogu koju imaju kao prva stepenica u razvoju grada Banja Luke, čulo se na današnjim izborima. Banjalučani se nadaju da će tako i biti i da će njihovi problemi, potrebe i želje doći do gradske uprave.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм