Cijena goriva u padu, a karte skuplje

Banjalučani nezadovoljni poskupljenjem karata u gradskom prevozu

  • Извор: АТВ
  • 03.08.2022. 19:05

Banjalučani se i dalje ne mire sa poskupljenjem karte u gradskom prevozu. Svaki dan kažu treba završiti neku obavezu. Cijena goriva je u padu pa im nije jasno kako su karte skuplje.

"Svaki dan trebamo nešto otići uzeti, do pijace, po lijekove", kažu građani.

Za ovo se zalagao gradonačelnik kažu iz SNSD-a. Pozivaju ga da ponovo razgovara sa prevoznicima i ponudi novu, nižu cijenu. Napominju i da Banjalučani sada plaćaju najskuplju kartu u regionu. 

"Žao nam je što građani Banjaluke koriste i plaćaju trenutno najskuplju kartu u regionu, a ovdje možemo vidjeti na ovom letku da je cijena karte u Banjaluci 2,30 KM da imamo Beograd, Sarajevo i Zagreb gdje su cijene po 1,50 tačnije 1.40", rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka. 

Za banjalučkog gradonačelnika cijena prevoza je povoljna. U poskupljenju ne vidi problem. 

"Onaj ko uzima pojedinačnu on uzima 4-5 puta znači uzima povremeno, ne sistemski nema stalnu potrebu i smatram da to nikakav nije teret. Prema tome prevoz u Banjaluci je i dalje povoljan, povoljniji nego ikad prije", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Prije je bio marku osamdeset, sada je dvije marke i 30. Kako je to povoljnije nego ikad prije, pitaju Banjalučani. A gdje su ostale karte koje su poskupile, poput mjesečnih. 

"Ako smo čuli da je gorivo cijena već pada a karte rastu mislim da je to baš smiješno.", dodaju Banjalučani.

Iz SNSD-a danas gradonačelniku šalju jasnu poruku. 

"Ono što tražimo jeste da gradonačelnik već danas, a u interesu građana Banjaluke sjede sa prevoznicima i da ponudi novu cijenu karata i novo rješenje", rekao je Topić.

Topić kaže i da nema razloga da Banjalučani plaćaju najskuplju kartu kada je cijena goriva na benzinskim pumpama u padu. Stekli su se poručuje uslovi da pojedinačna karta ide ispod dvije marke.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)