Nemaju više strpljenja

Banjalučani vježbaju izbjegavanje rupa: Gradska uprava na dopise ne odgovara

  • Извор: АТВ
  • 16.05.2022. 19:25

Građani Banjaluke više nemaju strpljenja. Na svakih 10 metara kažu ima po jedna rupa. Gradska uprava na njihove zahtjeve i dopise ne odgovara. Nadležne u odjeljenjima još je teže naći.

U mjesnoj zajednici Bulevar neophodna je sanacija tri ulice, Anđe Knežević, Omladinske i Talijanskog bataljona. Za ATV pričaju još malo auta ne neće moći voziti.  Bilo je kažu i  obećanja da će se ulice sanirati do kraja aprila ali od toga očigledno nema ništa. 

"Problem je što ne možete više nikoga u Gradskoj upravi da nađete makar za ove stvari koje vam trebaju jao teško se dolazi do tih ljudi, čini mi se da prije nije bilo tako, sad je borba da se uopšte napravi bilo kakav sastanak da će da se dođe do ljudi koji su zaduženi za ovaj dio problema", kaže Dragan Stojić, član Savjeta mjesne zajednice Bulevar.

Sa istim problemima muku muče i u Lazarevu 1. Kome se obratiti ni oni ne znaju. Rupe po trotoarima i ulicama postale su opasne kako za bicikliste tako i za vozače automobila. Odgovoran je, smatraju, gradonačelnik.

"Mi imamo jako puno problema, samo iz domena rupa i hrpanja obraćali smo se gradu Banjaluci iskoristimo svaki put priliku evo kad je bio ugrđenje grada Banjaluke, jednim dopisom smo mapirali svaki problem  poslali sad čekamo", kaže Igor Vidović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lazarevo 1.

Zašto su rupe na svakom koraku? Na to pitanje, iz gradske uprave ni mi nismo dobili odgovor. U kratkom telefonskom pozivu nam poručuju - nadležni su morali na teren. Ovo nije jedini problem u gradu, poručuje prvi čovjek banjalučke skupštine. 

"Mislim da je grad Banjaluka postao grad slučaj kada su ove stvari u pitanju, mnogo je takvih problema zaista kad se okrenemo u svim dijelovima grada Banjaluke imamo te vrste problema a gradska uprava definitivno pokazuje nesposobnost u vođenju grada u to smjeru i skupština će uraditi sve što je u njenoj ingerenciji da ovaj problem riješi", kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada.

Zbog mnogobrojnih problema u gradu skupština planira da formira privremeno radno tijelo. Ono će se isključivo baviti kontrolom radova u gradu i njihovom dinanamikom.

Тагови: