Skupština grada

Banjalučki odbornici podržali imenovanje tri načelnika odjeljenja

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2023. 18:30

Odbornici Skupštine grada Banjaluka su na današnjoj sjednici raspravljali o prijedlozima rješenja o imenovanju vršioca dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

Tri prijedloga imenovanja za vršioce dužnosti odjeljenja su dobila podršku odbornika, od ukupno devet. Podržano je imenovanje v.d. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, Odjeljenja za finansije te v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove. Na ove pozicije su predloženi Vuk Višekruna, Božana Šljivar i Boriša Mandić.

Bez potrebne skupštinske većine ostali su Ljubiša Sladojević za načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Aleksandra Simić za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Jelena Kos za saobraćaj i puteve, Danijela Kajkut za društvene djelatnosti, Siniša Štrbac za inspekcijske polove i komunalnu policiju i Radivoj Majstorović za boračko- invalidsku zaštitu. 

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić izjavio je tokom zasjedanja da skupštinska većina ima pravo da predloži svoje kandidate za vršioce dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi i da SNSD kao najveća partija u gradu zaslužuje da učestvuje u radu gradske administracije.

Ninković: Stanivuković radio nelegalno

Ninković: Stanivuković radio nelegalno

"Imamo obavezu i dužnost prema građanima da insistiramo na ovome jer smatramo da gradonačelnik ne treba sam da odlučuje o svemu i da bira načelnike odjeljenja", poručio je Topić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je spreman da imenuje v.d. načelnika ukoliko bi to značilo deblokadu Banjaluke, ali ne i da kandidati za ove funkcije budu iz SNSD-a.

Iako je najviše polemike bilo oko imenovanja Božane Šljivar za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije, ona je ipak dobila 18 glasova za, od ukupno 22 odbornika koji su prisustvovali sjednici. Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković je rekao da je Stanivuković kršio zakon time što je svoju savjetnicu Božanu Šljivar imenovao kao osobu koja bi trebalo po ovlašćenju da potpisuje dokumenta i to sva finansijska dokumenta iz odjeljenja.

Banjaluka blokirana, još nisu imenovani načelnici odjeljenja

Banjaluka blokirana, još nisu imenovani načelnici odjeljenja

"Danas za ovom govornicom je priznao da je to uradio, odbornik Pećanac je pročitao član da to zaposleni u kabinetu ne mogu da rade jer su zaduženi samo za administrativno tehničke, savjetodavne i protokolarne stvari gradonačelnika. Gospođa Šljivar ni u jednom slučaju nije smjela da se bavi poslovima Gradske uprave jer je to jasno definisao zakon i danas mi je drago što je gradonačelnik priznao tu situacjiu jer nas je to ova dva i po mjeseca interesovalo i kočilo u svemu ovome kao situaciji u kojoj ne možemo da raspravljamo, niti možemo da prihvatimo dokumenta koja nisu u skladu sa zakonom", rekao je Ninković.

Predlagač je, tokom vanredne sjednice gradskog parlamenta, povukao sa dnevnog reda prijedlog za desetog kandidata za Službu za zajedničke poslove.

Vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi imenovani su do okončanja postupka imenovanja načelnika odjeljenja, najduže na period od 90 dana.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина