Zakazana vanredna sjednica

Banjalučki odbornici 17. maja o cijenama karata u javnom prevozu

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2022. 10:58

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka, na kojoj bi se trebalo raspravljati o novom cjenovniku karata gradskog i prigradskog prevoza, održaće se 17. maja sa početkom u 10 časova.

Na ovom zasjedanju raspravljaće se i o imenovanju upravnih odbora u Banskom dvoru, Centru za socijalni rad, Centru za predškolsko vaspitanje, u Gradskoj razvojnoj agenciji i u Domu zdravlja. 

Osim toga, na dnevnom redu će se naći i pitanje oko akcionog plana za sufinansiranje aktivnosti omladinskih organizacija. 

Prvenstveno, plan je bio da se vanredna sjednica održi u četvrtak, međutim zbog nastavka redovnog zasedanja koje je počelo prije 15 dana, ona će biti održana narednog utorka.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić konstatovao je da zbog nedostatka vremena, ali i raznih aktivnosti, nije moguće ranije održati ovo zasjedanje. 

"Tri tačke dnevnog reda, upravni odbor - teško funkcionišu, a tu je cjenovnik karata. Nemamo nikakav problem da se prevoznici nađu na sjednici, samo je trebalo popraviti određene stvari. Zbog mnogo aktivnosti, te redovne sjednice smatramo da je najoptimalnije da se ona održi u utorak, 17. maja u 10 časova", rekao je Ilić. 

Dodao je da skupštinska većina nije za to da građani plaćaju skuplji gradski prevoz. 

"Mislimo da u budžetu ima dovoljno novca da se dodatno interveniše. Prevoznici su protestvovali prethodnih dana, te ne znamo da li će se to nastaviti do utorka. Mi smo uvijek za pregovore, ali se neke stvari trebaju posložiti", kaže Ilić. 

Istakao je da je jako važno i to što se na sjednici našla i tačka o Upravnim odborima koji već sada jako teško funkcionišu i imaju određene gubitke. 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković naveo je da mu je drago što će se raspravljati o ovim tačkama dnevnog reda, te da će sve početi funkcionisati kako treba.