Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka

Banjalučki vrtići u srijedu u štrajku upozorenja

  • Izvor: Srna
  • 16.09.2022.14:53

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka održaće u srijedu, 21. septembra, jednočasovni štrajk upozorenja, odlučeno je danas na sastanku Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije ove javne ustanove.

Iz Saveza sindikata Republike Srpske saopšteno je da zaposleni u predškolskim ustanovama grada Banjaluka već duže traže povećanje plata i potpisivanje novog pojedinačnog kolektivnog ugovora, kako bi se stekli uslovi za legalnu i zakonitu isplatu plata zaposlenima u ovoj ustanovi.

"Iako su predstavnici Sindikalne organizacije ove javne ustanove potpisali izmjene i dopune pojedinačnog kolektivnog ugovora i dobili obećanje da će doći do povećanja plata, to se do danas nije desilo", navedeno je u saopštenju.

Iz Saveza sindikata podsjećaju da zaposleni u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka 17 godina nisu imali povećanje plata od svog osnivača i poslodavca.

"Ovim putem pozivamo sve da ostave po strani političko i stranačko prepucavanje, jer je jedini interes radnika Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka da budu akedvatno plaćeni za svoj posao", istaknuto je u saopštenju.

Štrajk upozorenja biće održan od 7.00 do 8.00 časova.