Pomoć

Banjalučkim penzionerima 60 umjesto 100 KM

  • Извор: АТВ
  • 19.12.2022. 19:07

Šezdeset umjesto predviđenih 100 maraka. To je pomoć kojom će se na kraju ipak morati zadovoljiti banjalučki penzioneri. Gradonačelnik kao po običaju opravdanja ima. Kaže ovo je maksimum koji u ovom trenutku grad može učiniti.

"S obzirom na poteškoće koje je Skupština dala sa ovim punjenjem budžeta mi ovoliko možemo. Tako da je ovo na mogućnosti grada zaista naš maksimum i napor koji u ovom trenutku možemo da učinimo", kaže Draško Stanivuković.

Zadovoljni smo što je grad našao razumijevanje. Međutim, očekivali smo i više, poručuju penzioneri.

"Mi smo očekivali i što je razumno od nas penzionera jer smo mi takva kategorija sa vrlo niskim primanjima, očekivali smo i više. Međutim pokazatelji govore neke druge stvari na koje mi nismo mogli uticati", kaže Milanko Zec, sekretar Udruženja penzionera grada Banjaluka.

Ovo je neprihvatljivo za skupštinsku većinu. Kažu u budžetu su izdvojena 4 miliona maraka za penzionere i to ne može biti stvar cjenkanja posebno ako se uzme u obzir da novca za razne koncerte ima, a da za najstariju populaciju ne. 

"Neprihvatljivo je da vi izdvojite 200 hiljada maraka za koncert Bijelog dugmeta, 120 hiljada za koncert Goce Tržan, 600 hiljada za Skejt park, milion maraka za ljetnu pozornicu, a onda objašnjavate kako nema para za penzionere", ističe Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a.

Saga oko isplate jednokratne pomoći penzionerima traje skoro godinu dana.  

Penzioneri su zbog toga imali i nekoliko okupljanja kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo. Na kraju je  dugoočekivanu pomoć gradonačelnik umanjio za 40 maraka, iako ni stotinu penzineri gotovo da ne bi ni osjetili.  

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)