Inicijativa skupštinske većine

Banjaluka: 100 KM jednokratne pomoći penzionerima

  • Извор: АТВ
  • 31.01.2023. 19:08

Stotinu maraka za banjalučke penzionere konačno je gotova stvar, šestog februara na račune dobijaju pare koje su čekali godinu dana. Jednokratna pomoć ozvaničena je na današnjoj, vanrednoj, sjednici Gradske skupštine.

"Da je gradonačelnik u četvrtom mjesecu sjeo sa penzionerima i da je rečeno, ajde idemo direktno, nama je to apsolutno svejedno, mi smo samo insistirali na tome da bude podrška od stotinu KM. Gradska administracija, odnosno, penzioneri su rekli da hoće da to bude preko računa mi smo se za jedan dan skupili i prebacili neka ide preko računa", rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a.

S druge strane, gradonačelniku je, očekivano, i za ovo kriva skupštinska većina. Optužuje ih da godinu dana nisu htjeli da glasaju za ovu odluku. 

"Nakon godinu dana oni glasaju o ovoj odluci i to 31. januara kada je posljednji rok. Ništa to nije čudno jer je budžet usvojen 30. decembra prošle godine. Dakle, sve što se može čekati čeka se maksimalno dugo", izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Novčana pomoć od 100 KM posljedica je amandmana isključivo skupštinske većine. 

"Nije to nikakva pandorina kutija, nego je jednostavno trebalo izvršiti odluku o izvršenju budžeta za 2022. godinu i isplatiti sredstva. Da li će biti isplaćena putem Elektrokrajine kako je bila praksa i ranije, moglo je, a nije se isplatilo, jer nije bilo političke volje", kaže Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine.

Saga o isplati 100 KM traje godinu dana. Problem je nastao kada je na Skupštini donesena odluka da im se novac isplati preko računa za struju što penzioneri nisu htjeli.

Kasnije se pominjalo 60 maraka. Sada je to sve gotovo i za sedam dana pare, konačno, stižu za više od 40 hiljada banjalučkih penzionera.

Oni koji nemaju račun u banci, novac će dobiti u pošti. 

Тагови:
  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм