Skupština grada

Novogodišnja simbioza većine i gradonačelnika: Banjaluka dobila rebalans budžeta

  • Извор: АТВ
  • 29.12.2022. 13:33

Rebalans budžeta Banjaluke za 2022. godinu usvojen je danas na 19. redovnoj sjednici Skupštine grada.

Rebalans budžeta iznosi 212.300.000 KM. Takođe, na sjednici je usvojena i većina amandmana koje je predložio SNSD.

Odbornici banjalučke Skupštine usvojili su, jednoglasno, rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 212 miliona maraka. Većina od predloženih 17 amandmana predloženih od strane SNSD-a, vrijednih oko sedma miliona maraka, dobila je 'zeleno svjetlo'. 

„Amandamni na kojima smo insistirali i od koji nećemo odsutati jesu pomoć drugom licu od 420.000 maraka,  posticajna sredstva za poljoprivredu od 400.000 maraka, hrana ili namirnice u vrtićima taj iznos je 500.000 maraka i da ne nabrajam dalje“, izjavio je Srđan Amidžić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

„Mogu reći da smo uspjeli odbraniti suštinske, vitalne interese suštinske za opstanak ustanova, preduzeća, i finansija grada Banjaluka. Rekao sam da je za nas bilo prihvatljivo 30 odsto amandmana, 70 odsto je apsolutno neprihvatljivo“, istakao je Draško Stanivuković, gradoančelnik Banjaluke.

Povećana je stopa poreza na nepokretnost, ali i pomoć banjalučkom Zavodu za izgradnju sa pola miliona maraka, na 700.000 maraka. 

„Taj porez na nepokretnosti je postao simbolika opravdavanja postojeće gradske administracije ako je sav problem stao u porezu na nepokretnosti, evo nek ide i alal im, pa nek naplaćuju veći porez i od građana i od privrede. Ali, da vidimo hoće li se porješavati svi problemi u gradu Banjaluka“, rekoa je Amidžić.

 „Ne damo pare za projekte koji su nenormalni, nećemo dići ruku za dva miliona da se osvjetljava Kastel, pet miliona za rekosntrukciju centralnih saobraćajnica, nećemo dati 600.000 KM za skejt park“, rekao je  Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka.

Rebalans budžeta za ovu godinu usvojen je pola sata prije krajnjeg roka. 

Gradska administracija ima jedan dan da rasporedi sredstva, a rebalans će u najvećoj mjeri otići na stavke koje su već obaveze grada.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.