Gajić ponio titulu najboljeg

Banjaluka: Skokovima sa Gradskog mosta počela manifestacija "Ljeto na Vrbasu"

  • Извор: АТВ
  • 11.07.2021. 18:27

Počelo uz sunce, završilo uz kišu, ali kompletan utisak skokova sa banjalučkog Gradskog mosta, ni ove godine ništa nije moglo pokvariti. A najbolji od najboljih ponosan na svoj uspjeh. Na Gorđa Gajića ponosni su i njegovi Banjalučani, jer je od 21 takmičara od kojih su neki došli čak iz Zenice, Sarajeva, Kragujevca, Užica, upravo on osvojio najviše bodova i titulu najboljeg skakača. 

"Osjećam se neopisivo, u svom gradu biti prvi je za mene bio nekada dječački san, samo da skočim, a sada osvajam prva mjesta i to je maksimum koji dostižem trenutno", rekao je Đorđe Gajić, pobjednik. 

"Malo sam u prvoj seriji ušao pliće, što se i odrazilo na ocjene, ali u drugoj seriji sam to popravio. Želio bih da se zahvalim svima koji su danas došli da nas podrže", ističe Igor Arsenić. 


Okupljeni s obje strane rijeke, na mostu, splavu, u čamcima na rijeci, sa svih strana posjetioci su bodrili takmičare. 

"Za Banjalučane jedna prekrasna tradicija, a za sve posjetioce Banjaluke jedna od mnogobrojnih atrakcija koja se iz godine u godinu ponavlja. Ja sam prvi put ovdje, inače sam Banjalučanka ali sam ovdje prvi put tako da mi je jako fino. Drago mi je što se održava ove godine, prošle godine zbog korone nije bilo i treba da se održava tradicija stalno i da što duže traje. I ja vidim da je dosta turista sa strane došlo, navijaju i bodre takmičare", kažu Banjalučani.

Banjalučka lasta brend je grada na Vrbasu, a takmičenje u skokovima svake godine privlači sve veći broj takmičara. Važno je da njegujemo ono uz šta su mnogi od nas odrasli, kaže prvi čovjek gradske Skupštine. 

"Ovo je jedan od simbola grada na Vrbasu i meni je drago, prije svega, da smo ove godine uspjeli pored pandemije koja nas je zadesila ovako nešto da organizujemo. Na taj način, sve ono što se dešavalo u prethodnoj godini kada nismo imali tu mogućnost nešto je što je iza nas i sada možemo da se okrenemo svim onim stvarima i projektima i da Banjaluka nastavi onim pravcem kojim ide", izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Skokovima sa gradskog mosta zvanično je otvorena manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja će trajati do 25. jula. Od sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja, preko bioskopa na otvorenom, pa do kotlićijade, sve je to planirano u sklopu manifestacije koja se tradicionalno završava trkom dajaka. 

Тагови: