Dolaze rafteri iz 22 države svijeta

Banjaluka spremna za Svjetsko prvenstvo u raftingu

  • Извор: Српскаинфо
  • 22.05.2022. 12:16

Banjaluka je spremna za najveći sportski događaj ove godine, Svjetsko prvenstvo u raftingu, koje će biti održano na rijeci Vrbas, ali i u Foči na rijeci Tara, od 25. maja do 1. juna.

"Mi smo svjesni šta je za nas predstavlja naša rijeka, naš Vrbas. Kada shvatite da je rafting kroz nekoliko godina postao nešto što je tradicionalno i porepoznatljivo za naš grad, onda nam je svima jasno o kakvom događaju se radi. Rafting je svakako nešto što je neodvojivo od našeg grada, od onog po čemu je naš grad prepoznatljiv", rekao je Stanivuković.

Portparol Svjetskog prvenstva u rafitngu, Mirna Samac, ističe kako timovi već dolaze u Banjaluku i da nema sumnje da će ovo prvenstvo opravdati sva očekivanja, kako takmičara, tako i sugrađana, ali i turista.

"Pripreme su u punom jeku, ostalo je nekoliko sitnica koje treba da realizujemo. Što se tiče samih ekipa, već su počele da pristižu. Neke ekipe su već odradile treninge na Tari, a polako stižu i na Vrbas. U narednih nekoliko dana sve ekipe će de dođu, a ovih dana očekujemo dolazak i predstavnika Svjetske rafting federacije", rekla je ona i rekla da će ceremonija otvaranja, koja je zakazana za četvrtak, 26. maj u 21 čas kod zidina tvrđave Kastel biti spektakularna.

" Možemo da kažemo da ovakva ceremonija otvaranja nije rađena nigdje u svijetu.. Sve će se dešavati na vodi, svi učesnici će biti dio ove ceremonije otvaranja. Ima tu mnogo detalja, nećemo ih otkrivati, zato i pozivamo sve da dođu i da prisustvuju ceremoniji", dodala je Mirna Samac.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je kako ovo je jedan od najvažnijih i najvećih događaja, jer je u potpunosti povezan sa onim po čemu je naš grad prepoznatljiv.

Svjetsko prvenstvo u raftingu u R4 kategoriji, održava se od 25. maja do 1. juna u Banjaluci i Foči, odnosno na rijekama Vrbas i Tara, a u organizaciji rafting kluba “Kanjon”.

Na ovom prvenstvu učestvovaće ukupno 62 tima iz 22 države svijeta.

Тагови: