U 9 ujutro

Banjaluka: Sutra obustava saobraćaja gradskog i prigradskog naselja

  • Извор: АТВ
  • 28.04.2022. 19:28

Banjalučki prevoznici će sutra u 9 ujutro ugasiti svoje autobuse. Sav gradski i prigradski saobraćaj će stati, a vozila će u znak protesta biti parkirana ispred Gradske uprave, jer na današnjoj skupštini nije doneseno rješenje o novim cijenama karata. Ovo je prvi u nizu naših poteza, koji bi se mogli završiti apsolutnom obustavom gradskog prevoza u Banjaluci, kažu prevoznici.

"U narednim danima ćemo, počev od 4. maja, svakog dana objavljivati kakve ćemo mjere preduzimati dalje, ali se nadamo da će nakon ovog našeg protesta gradske vlasti shvatiti, ali i gradska skupština, da smo došli u bezizlaznu situaciju, da jednostavno ovako dalje ne možemo", rekao je Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

Po tački koja se odnosi na korigovanje cijena, a koja se danas nije našla na dnevnom redu jer je resorna komisija to odbila, karta u jednom smjeru koštala bi 2,10 KM, umjesto trenutnih 1,80. Sve pojedinačne karte bi bile skuplje, a grad bi sufinansirao samo one namijenjene ugroženim kategorijama.

"Mi smo predložili novi cjenovnik i spremni smo da sufinansiramo taj novi cjenovnik. Naša dužnost je ugovorom usvojiti novi cjenovnik", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Nikakvo poskupljenje nećemo dozvoliti, bez obzira na to šta gradonačelnik zahtjevao, jasni su iz Skupštinske većine. Mladen Ilić kaže da je Grad trebao pokriti i taj dio poskupljenja, jer još jedan udar na džepove građana ne dolazi u obzir. 

"Pripadnici skupštinske većine neće glasati za povećanje cijena karata u gradskom i prigradskom pevozu na teret građana Banjaluke. Spremni smo da podržimo odluku koju će gradonačelnik predložiti u smislu da se obezbijede sredstva iz postojećeg budžeta za ovu namjenu, na taj način da se prevoznicima pomogne, jer smo svjesni u kakvoj se teškoj situaciji oni nalaze", rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Prodaja mjesečnih karata, koja je bila obustavljena, ipak će biti nastavljena sutra i to po starim cijenama. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.