Sveti Sava

Banjaluka: U osnovnim i srednjim školama obilježena školska slava

  • 27.01.2019. 19:24

"Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi" čulo se u svim banjalučkim osnovnim i srednjim školama. Povodom školske slave svečano je bilo u banjalučkoj Gimnaziji.

U goste su došli predsjednica Republike Srpske, ministarka prosvjete i gradonačelnik Banjaluke. Ulaganja u prosvjetu će tek da bude. 

"Da se modernizujemo da bismo mogli da za ljude koji završavaju i srednje škole, a poslije toga i fakultete ili oni koji ostaju samo na srednjoškolskom obrazovanju da nađu adekvatne poslove, odnosno, da imaju više šanse za zaposlenje", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Srpske.

"Pored toga što učenici se nagrađuju kao najbolji, ono što je važno staviti u prvi plan i što će svakako Ministarstvo prosvjete i kulture u narednom periodu raditi jesu sami prosvjetni radnici, odnosno učitelji, nastavnici i profesori koji imaju jednu veliku ulogu da prosvetiteljskim radom pripreme generacije koje će kasnije voditi ovu našu Republiku Srpsku u svim poljima", ističe Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture u Vladi Sprske.

Dosta se radilo na poboljšanju uslova u školama, kaže prvi čovjek Banjaluke. Radiće se i dalje. 

"Prošle godine smo nastojali da poboljšamo uslove u nizu banjalučkih osnovnih i srednjih škola. Radili smo na nekih 19 objekata veće i manje zahvate. I za ovu godinu je planirano niz novih poslova", rekao je Igor Radojičić.

Sveti Sava proslavljen je u školama širom Republike Srpske u sjećanje na prvog srpskog arhiepiskopa i prosvjetitelja.

Тагови:
  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм