Nekadašnji Šoping centar

Banjaluka: Završeni radovi na novoj sportskoj dvorani

  • 30.01.2019. 13:53

Novom sportskom dvoranom u centru grada, na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, upravljaće Sportski centar „Borik“, a nova dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima.

Na narednoj sjednici Skupštine grada koja će biti održana 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravljanja, korišćenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na JU Sportski centar „Borik“.

Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjem Šoping centra prva je sportska dvorana izgrađena u Banjoj Luci nakon više od četiri decenije izuzimajući školske i studentske dvorane. Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odrigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane Borik i Obilićevo.

"Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu (golovi, koševi i slično). Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica", rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.