Gradska uprava Banja Luka

Besplatan upis u bazu podataka za investitore

  • 29.01.2019. 12:15

Gradska uprava Banja Luka raspisala je javni poziv za dostavljanje informacija o lokacijama i objektima za obavljanje poslovne djelatnosti (greenfield i brownfield lokacija), kako bi bili uvršteni u bazu podataka i dostupni potencijalnim investitorima.

Uvrštavanje u evidenciju je potpuno besplatno, a vlasnicima postojećih objekata i zemljišta pruža mogućnost da se na taj način dodatno predstave zainteresovanim investitorima.

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić ističe da se novim javnim pozivom želi dopuniti postojeća baza podataka kojom raspolaže ovo odjeljenje i omogućiti direktna veza između investitora i vlasnika parcela ili objekta.

Prema njegovim riječima, jedno od ključnih strateško opredjeljenje gradske administracije jeste kreiranje dobre poslovne klime, te unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje su neophodne za kontinuirani razvoj i rast privrede.

"Domaći i strani investitori su zainteresovani za kupovinu, odnosno iznajmljivanje izgrađenog i neizgrađenog građevinskog zemljišta, kao i legalno izgrađenih objekata poslovne, proizvodne i industrijske namjene, a upravo ova baza je mogućnost da na jednom mjestu imamo dostupne informacije koje će olakšati posao i investitorima kao i vlasnicima tih nekretnina", kazao je Laketić.

On  posebno naglašava da se kroz ovaj projekat stvara pretpostavka za realizaciju većeg broja investicija, te posredno, veći stepen zapošljavanja lokalnog stanovništva i podizanje životnog standarda.

S tim ciljem, Grad će preko Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje u najboljem interesu vlasnika, prijavljeno zemljište i objekte, obraditi, promovisati, te u cilju ponude za prodaju, odnosno davanje u zakup, zainteresovanom investitoru omogućiti kontakt sa vlasnikom.

"Javni poziv je otvoren do kraja ove godine, a ovo je još jedna prilika da pozovemo sve vlasnike nekretnina da dostave informacije kako bi ih uvrstili u bazu podataka", rekao je Laketić.

Javni poziv i obasce možete vidjeti ovdje.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок