Опозив

Биједни покушај саботаже: Станивуковић послао своје људе да "потпишу петицију“ и све снимио

  • Извор: АТВ
  • 13.10.2023. 16:41

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, након што је и сам позивао на свој опозив, очигледно се сада уплашио могућег исхода опозива па је кренуо у акцију саботаже али и узнемиравања оних који раде на штандовима на којима се прикупљају потписи.

Наиме, Станивуковић је послао своје људе, оне који иза њега стоје на сваком скупу и митингу, на готово свим догађајима, да потпишу петицију за опозив, све то снимио а онда и објавио на својим друштвеним мрежама.

На поменутом снимку један човјек чак и говори како је уписао "пола породице“ на списак а да су сви подаци које је оставио - лажни.

Превидио је Станивуковић да је послао своје "сијенке“ које су дјевојке које раде на штанду гдје се прикупљају потпису препознале али и снимиле.

"Сигурни смо да не постоји Бањалучанин који не препознаје Станивуковићеве сталне и једине статисте који ових дана безуспјешно и неспретно покушавају да умање значај петиције. Јасно је и да су Станивуковићеве другаре препознале и ангажоване на штанду једног од бројних удружења која прикупљају петицију те их пустиле да заврше своју игру што се може видјети и у видеу које је објавило Удружење“, поручили су из Градског одбора СНСД-а.

Из Градског одбора су додали и да су штандови за потписивање петиције за опозив градоначелника и људи који тамо раде свакодневно изложени узнемиравању и застрашивању од стране градоначелникове комуналне полиције. 

"Подсјећамо да смо, уз помоћ савјесних грађана, све своје званичне штандове поставили искључиво на приватне посједе“, навели су у саопштењу. 

Из Градског одбора СНСД-а поручују да је занимљив, па чак и смијешан, видео који градоначелник промовише. 

"Петицију су, и то у Градском одбору, уз личну карту, потписали и неки други чланови ПДП-а па би градоначелнику било боље да се озбиљно позабави својим редовима“, поручили су Станивуковићу.

Такође, из Градског одбора СНСД-а поручили су и да је заинтересованост за потписивање петиције за опозив градоначелника Драшка Станивуковића чак и већа него што су очекивали.

Градски одбор СНСД-а Бањалука и званичне штандове СНСД-а на којима грађани могу да се потпишу, кажу, свакодневно посјети велики број грађана.

Из ГрО СНСД-а додају да их посебно радује сазнање да се прикупљању потписа прикључио и велики број Удружења грађана и појединаца.

"Сви потписи које грађани и удружења прикупе могу доставити у Градски одбор СНСД-а Бањалука, а ми ћемо извршити детаљну провјеру како бисмо били увјерени да су потписи аутентични и тако пред собом имали праву слику тренутног стања и расположења у Бањалуци“, кажу из ГрО СНСД-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм