Bezbjednost građana na prvom mjestu

Biličar: Biće orezan veći broj oboljeli stabala 

  • 26.08.2019. 22:41

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi Banjaluka Petar Bilčar izrazio je žaljenje zbog večerašnjeg incidenta kada je na ženu pala grana drveta, te istakao da bezbjednost građana mora da bude na prvom mjestu i da će u narednom periodu biti orezan veći broj oboljelih stabala na području grada.

On je dodao da će u periodu mirovanja vegetacije biti orezan veći broj oboljelih stabala, u skladu sa preporukama iz studije o stanju gradskih drvoreda. 

Bilčar je naveo da je u posljednje vrijeme bilo mnogo rasprava i protivljenja u vezi uklanjanja stabala, te da se gradska uprava trudi da zadovolji sve interese - i onih koji se energično protive uklanjanju stabala i onih koji bi da se odmah posiječe svih 400 trulih i oboljelih stabala u gradu. 

"Međutim, incidenti poput ovog, te prije nekoliko dana kada je veliko drvo palu u centru grada, u bašti hotela `Bosna`, a koje je bilo pod zaštitom, opominju nas da bezbjednost građana mora biti na prvom mjestu", rekao je Bilčar. 

Mlađa žena povrijeđena je večeras usljed pada grane drveta u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci. 

U banjalučkoj Službi hitne medicinske pomoći Srni je rečeno da je žena zadobila povredu glave i vrata, te da je odvezena na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Недјеља о Васкрсу

    ''Недјеља о Васкрсу

  • 09:00 Бесједа о васкрсењу

    'Весједа о васкрсењу

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци