Odjeljenje za saobraćaj i puteve

"BL bajk" od danas ponovo u funkciji

  • 21.04.2021. 15:28

Sistem automatskog iznajmljivanja bicikala "BL bajk" od danas je u upotrebi za sve građane Banjaluke, nakon zimske pauze, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U saopštenju je navedeno da će radnici Odjeljenja redovno dezinfikovati bicikle, terminale i opremu.

"Trenutno je na području grada pet lokacija sa ukupno 40 bicikala, koji su opremljeni odgovarajućim terminalom i sistemom za iznajmljivanje i parkiranje", naveli su u Odjeljenju.

Bicikla se nalaze u centru grada u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, prekoputa zgrade Gradske uprave, kod vodenog parka "Akvana", u Ulici majke Jugovića kod Studentskog centra "Nikola Tesla", u parku "Mladen Stojanović" i u naselju Obilićevo, na raskrsnici Cara Lazara i istočnog tranzita.

Sistem funkcioniše tako da se prvo mora izvršiti registracija korisnika, i to putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nakon registracije korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl tako što će izvršiti svoju identifikaciju i unijeti broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, poslije čega sistem automatski otključava bicikl.

Pola časa iznajmljivanja u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas košta 1,5 KM.

Prema trenutnim podacima Odjeljenja, sistem automatskog iznajmljivanja bicikala ima 1.500 aktivnih korisnika.

Organizacija "LIR evolušn", u saradnji sa gradom Banjaluka, povodom 22. aprila - Dana planete Zemlje i Dana grada, danas je na terminalu "Bl bajka" prekoputa Gradske uprave dijelila besplatne mjesečne karte za "BL bajk".

Тагови: