Dani studenata

Budimir: Studenti će uvijek imati podršku Vlade

  • Извор: СРНА
  • 02.04.2023. 19:29

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir izjavio je da je manifestacija "Dani studenata" najbolja promocija Univerziteta u Banjaluci kao jednog od stubova visokog obrazovanja u Srpskoj.

Budimir je uoči otvaranja manifestacije u banjalučkom Domu omladine poručio da će studenti uvijek imati podršku Vlade Srpske i resornog ministarstva.

"Ovo je promocija mladosti u Banjaluci, a posebno je interesantan sadržaj desetodnevne manifestacije koji je naučni, sportski, zabavni i kulturni", rekao je Budimir novinarima u Banjaluci.

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin istakao je da će tokom manifestacije budućim studentima biti predstavljeni studijski programi fakulteta, te prednosti studiranja.

Prema njegovim riječima, iz godine u godinu sve veći broj studenata učestvuje u realizaciji projekta "Dani studenata".

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Andrej Ševa rekao je da manifestacija "Dani studenata" traje od 2017. godine, te da je riječ o događaju koji okuplja više od 10.000 studenata.

"Značajni događaji koji se realizuju u sklopu manifestacije su `Dani otvorenih vrata Univerziteta` i Festival fakulteta koji okupljaju više od 12.000 srednjoškolaca iz Republike Srpske koji planiraju da upišu fakultete", pojasnio je Ševa.

Ševa je naveo da će tokom deset dana koliko traje manifestacija biti organizovane i Studentske sportske igre, veče stend-ap komedije, projekcije na otvorenom, edukativni paneli i radionice, kao i kviz znanja, Eko-dan, te brojne tematske zabavne večeri.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Vladan Gačić izrazio je zahvalnost Vladi Srpske i resornom ministarstvu na podršci promociji studentskog života u Banjaluci.

"Svaki student želi da naš Univerzitet postane bolji i prepoznatljiv u regionu i da imamo širok put da to i ostvarimo", poručio je Gačić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da je najbolji epitet ovog grada onaj studentski.

On je pohvalio saradnju sa Univerzitetom i Unijom studenata, te najavio određene infrastrukturne projekte s ciljem unapređena kvaliteta studentskog života.

"Sa Univerzitetom radimo važan projekat koji se odnosi na izgradnju ljetne pozornici kod Pravnog fakulteta kao mjesta okupljanja studenata i besjedništva, biramo idejno rješenje i uvjeren sam da ove godine dobijamo takvo jedno mjesto", rekao je Stanivuković.

Najveća studentska manifestacija "Dani studenata" traje do 12. aprila i okuplja više od 10.000 studenata banjalučkog Univerziteta na preko 20 različitih događaja.

Organizator je Studentski parlament u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske, a uz podršku Univerziteta i Ministarstva naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић