Министар

Будимир: Успјешан Факултет безбједносних наука у Бањалуци

  • 08.03.2024. 11:05

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да Факултет безбједносних наука у Бањалуци дугогодишњим успјешним радом оправдава своје постојање и статус пуноправне чланице бањалучког Универзитета.

Будимир је у Бањалуци на обиљежавању седам година постојања Факултета безбједносних наука рекао новинарима да ова високошколска установа константно уписује довољно студената, развијајући остале нивое студија и међународну научну сарадњу.

"Руководство Факултета показује да успјешно одолијева изазову проблема уписа које имамо у региону када је ријеч о студентима, односно бруцошима. Сматрам да су ствари са овим факултетом постављене на здраве темеље и да ће оне тако и да трају", прецизирао је Будимир.

Он је изразио задовољство што је кадар у настави управо са овог факултета, и то они који долазе из редова најбољих студената, што је и добра политика и пракса Факултета безбједносних наука и бањалучког Универзитета.

"Најбољи студенти морају остати у систему нашег образовања, односно у настави", рекао је Будимир.

Факултет безбједносних наука је најмлађа чланица Универзитета у Бањалуци настала трансформацијом Високе школе унутрашњих послова која је дјеловала у оквиру МУП-а Републике Српске.

Настава на првом циклусу студија на Факултету се изводи на студијском програму Безбједност и криминалистика, док се на другом циклусу изводи на студијским програмима Управљање безбједносним ризицима природних катастрофа и Безбједност и криминалистика.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм