Direktor Elektrokrajine

Čavić podsjetio Kresojevića na obaveze grada

  • Извор: АТВ
  • 09.09.2022. 19:23

Ne prestaju da pljušte optužbe na realciji Elektrokrajina-gradska uprava Banjaluka. Nakon što je gradski menadžer rekao da Eko toplane imaju problem sa Elektrokrajinom optužujući to preduzeće i njenog direktora Dragana Čavića da brani prolazak kamionima koji prevoze drvnu sječku kroz krug tog preduzeća, Čavić ga je danas podsjetio na obaveze grada. Jer ih Kresojević, po svemu sudeći ne zna.

"Gospodine menadžeru da vam pročitam odredbu iz ugovora još jednom da je naučite napamet. Grad se obavezuje da izgradi pristupni put od lokacije do nove toplane najkasnije do 1.10. 2017. 19.03. Naravno vi ćete meni sad reći to je potpisao Igor Radojičić pa jeste i ispred Elektrokrajine potpisala Seka Kuzmanović nisam potpisao ja, ali ja izvršavam obaveze kao što vi i vaš gradonačlenik trebate izvrašavati obaveze po ugovoru jer to nisu lične obaveze", kaže Dragan Čavić, direktor Elektrokrajine.

Gradski menadžer kao po običaju prstom upire u druge. Zaboravlja očigledno da problem postoji odranije, a da gradska uprava tek pred grejnu sezonu ukazuje na njega. Da je slučaj ispolitizovan i sam je priznao. 

"Onog momenta kada je jasno da nema rješenja tek tada mi sa svojim političkim kapacitetom ulazimo u takvu temu i kao autoritet grada se uključujemo", kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Dopise su poručuje Čavić slali još u maju, upozoravajući na problem. 

"Bili smo prinuđeni u cilju zaštite svojih interesa da obustavimo prolaz. To je kad je sezona završena. Propustili smo sve kamione ovo vam je dopis od 18. maja. A onda sam vam rekao mišlljenja smo da od početka grejne sezone imate dovoljno vremena da riješite pristupne puteve do ekotoplane. Ovo je bilo u petom mjesecu, što se niste uključili u petom mjesecu pa tad sam ja napisao zaključano", kaže Čavić.

Upozorava i na veliki problem sa kojim bi se Banjaluka uskoro mogla suočiti.  Građanima koji se griju na sistem individulanih kotlovnica, odnosno preko privatnih toplana isporučioci su kaže Čavić javili da im cijena raste  preko 150 odsto. Zbog toga je više od polovine reklo da ne može platiti pa bi mogli preći  na grijanje na struju. Gradskoj upravi poručuje da taj problem rješava jer bi u suprotnom moglo doći do  energetskog kolapsa cijele Banjaluke.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.