Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a

Đajić: Sporna lokacija spomenika za poginule borce

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2023. 18:55

Podržavam inicijativu da se napravi centralno spomen obilježje poginulim borcima Republike Srpske, ali spomenik mora da bude na kvalitetnijem mjestu, poručuje Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Najveća zamjerka, kaže Đajić, je lokacija. Kaže da su mu se obratili mnogi veterani, članovi porodica poginulih, ali i stručnjaci. 

"Koga god smo angažovali svi se ustručavaju, plaše. Ja se ne plašim nikoga. Zato sam se uključio malo da budem inicijator“, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

Izgradnja spomenika je počela prije skoro mjesec dana, već je uloženo oko milion maraka od odustajanja i promjene lokacije nema ništa, kaže gradonačelnik Draško Stanivuković. Dok Đajić tvrdi da bi se imovinski odnosi za lokaciju u centru brzo rješili, Stanivuković tvrdi suprotno.  

"Tamo imate više od 11 različitih suvlasnika i vlasnika zemlje, od čega pojedini žive u Kanadi. Imate vlasnike koji su Hrvati“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. 

Stanivuković poziva i Ljubu Ninkovića, predsjednika gradske skupštine da što prije napravi novi pečat, sazove skupštinu kako bi se moglo dalje rješvati pitanje Akvane. U suprotnom, krenuće da skuplja potpise za njegovu smjenu. Ninković mu odgovara - nije me Stanivuković birao. 

"Ja ga pozivam i napominjem ukoliko to ne bude u toku naredne sedmice krećemo sa inicijativom za njegovu smjenu. Postavićemo na desetine štandova širom grada i skupljati podršku građana za njegovu smjenu“, kaže Stanivuković. 

"Ja ću podnijeti ostavku onda kada građani koji su mene birali budu to tražili od mene. Što se tiče situacije u kojoj se nalazimo - za to je kriv isključivo Draško Stanivuković. Onog trenutka kad je ušao u kancelarije, obio prostor, promijenio brave, tad je morao biti svjestan da sve što je untura počevši od pečata pa svega drugog postaje odgvornost gradoančelnika ili ljudi koji su izvršavali njegove naredbe“, kaže predsjednik gradske skupštine Ljubo Ninković.

Čim dobije materijale, Ninković kaže da će uputiti inicijativu za sazivanje sjednice. Do tada iz Gradskog odbora SNSD-s pozivaju na javnu raspravu o centralnom spomen obilježju u utorak. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.