Generalni direktor

Đajić: Uvođenjem novina - UKC se svrstao među svjetske medicinske centre

  • Извор: СРНА
  • 30.09.2022. 09:19

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci Vlado Đajić istakao je da se ova zdravstvena ustanova uvođenjem novina i realizacijom značajnih projekata u saradnji sa Vladom Srpske svrstala u sam vrh svjetskih medicinskih centara.

"Borio sam se u proteklih pet godina, nastaviću tako kako bismo imali zdravstveni sistem kakav zaslužuju građani Srpske", rekao je Đajić za "Glas Srpske".

On je rekao da UKC Srpske nastavlja sa realizacijom velikih investicija, čiji je cilj kvalitetnija zdravstvena zaštita i bolje usluge za pacijente.

Đajić je podsjetio da je u posljednjih pet godina u UKC zaposleno 1.165 medicinskih radnika, od čega 323 ljekara i 842 medicinske sestre.

"Ove godine dodijelili smo rekordnih 78 specijalizacija, što do sada nije nikada urađeno. Uspostavili smo kvalitetnu saradnju sa stručnjacima širom svijeta, a naši zaposleni imaju priliku da idu u svjetske referentne zdravstvene centre", naveo je Đajić.

On je naglasio da je zahvaljujući podršci Vlade Srpske stabilizovano finansijsko stanje u UKC-u, te da sada posluje pozitivno.

"Domaćinskim pristupom da optimizujemo poslovanje, povećali smo prihode od pruženih usluga za 67 odsto, a bruto plata je povećana za 17 odsto u odnosu na 2017. godinu", rekao je Đajić.