Banjalučki prevoznici

Danas protest upozorenja, slijede radikalnije mjere

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2022. 19:05

Na pola sata banjalučki prevoznici parkirali su autobuse pred Gradsku upravu i zatrubili gradonačelniku pod prozorom. Traže hitnu sjednicu Skupštine grada i povećanje cijena karata za 25 odsto. Ako se to ne desi, zbog gubitaka tužiće grad.

"Od 4. maja ćemo preduzeti mjere na način da ćemo svakog dana po sat vremena skraćivati zadnje polaske", rekao je Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza". 

Prije mjesec i po dana gradonačelnik Draško Stanivuković je prevoznicima poručivao da ne pametuju i da će dovesti prevoznike iz Srbije. Danas, kaže da im vjeruje da ne mogu poslovati po važećim cijenama karata i goriva. Problem prebacuje u tuđe dvorište. 

"Ovo je problem o kojem treba da govori predsjednik Skupštine i skupštinska većina. Mi smo pronašli rješenje, dobro ako ovo nije -šta je? Mi smo preuzeli 90 odsto, nismo pojedinačne i nismo radničke", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.  

Pomoć prevoznicima da, ali ne preko leđa građana - odgovara Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka. Prevoznicima treba povećati subvencije, a ne povećavati cijenu karata, kaže Ilić. 

"Ti pdosticaji očigledno treba da budu veći i to smo spremni da podržimo. S kojih ćemo stavki u budžetu skinuti to je stvar grdoančelnika gradske administracije i mi im se stavlajmo na raspolaganje kada je i to u pitanju", ističe Ilić.

Zbog čekanja novog cjenovnika, koji nije ni došao na dnevni red Skupštine, kasnila je prodaja mjesečnih karata. Danas dugi redovi na prodajnim mjestima. 

Potrebna nam je hitna finansijska injekcija - ko će preuzeti taj trošak nama je svejedno, poručuju prevoznici.