Vlasnik "Ekvatora"

Davidović o bilbordima: Gradonačelnik pokazao primitivizam, pokušava da rastjera privrednike

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2022. 17:41

Takav primitivizam je pokazao Draško Stanivukovic da to graniči sa neuračunljivom osobom. On privrednike u ovako teškim situacijama pokušava da rastjera i ovdje iznosi potpuno netačne podatke, rekao je za ATV vlasnik firme "Ekvator" Đorđe Davidović.

On je objasnio da je "Ekvator" u postupku dobio pravosnažnu i izvršnu presudu protiv Grada Banjaluka za zemlju na Starčevici koja je u vlasništvu "Ekvatora", a koju je uzurpirao Grad za izgradnju kotlovnice.

Prema njegovim riječima ovo nije prvi put da gradonačelnik Banjaluke zloupotrebljava svoju poziciju i iznosi netačne podatke na javna glasila i izdvaja novac poreskih obveznika da bi plaćao reklame na kojima su totalno uvredljive riječi koje prelaze sve moguće granice.

"Tačno je da moja firma 'Ekvator' čiji sam ja vlasnik i osnivač radi 35 godina u Banjaluci i izmiruje sve svoje obaveze i prema gradu i prema drugima. 'Ekvator' sa ponosom može reći šta je sve sagradio, čak je za objekat u centru grada dobio nagrade Instututa za zaštitu spomenika Republike Srpske i BiH", rekao je Davidović za ATV.

On kaže da je bilo razgovora kod ranijih predstavnika Grada da se izvrši nadoknada putem zamjene zemljišta ili rente i komunalnih nadoknada koje firma "Ekvator" plaća Gradu Banjaluci.

"Kad se to nije završilo došlo je do promjene rukovodstva Grada i moja pravna služba je to uz svu zakonsku proceduru provela postupak. Nudio sam nekoliko puta nagodbu, nisu željeli. Nisam oteo ni od koga pare. Ne nosi Draško kući pare u svom džipu pozaćenom da sam ja sačekao njega iza ćoška pa oteo", naveo je Davidović.

On dodaje da je u zakonsko-pravnoj proceduri "Ekvator" naplatio svoja potraživanja za vrijednost zemlje.

"Tačno je da dugujem gradu 150.000 KM, ne 400.000 KM", jasan je Davidović.

On objašnjava da 150.000 KM duguje jer je propala garancija Bobar banke i "Ekvator" to, kako kaže Davidović, nije platio. 

"To je tačno, za komunalnu nadoknadu i rentu u proceduri koja je definisana za jedan od objekata koji gradimo u Novom Boriku", rekao  je vlasnik "Ekvatora" i dodao:

"Račun 'Ekvatora' je trenutno blokiran od strane Suda i čim se deblokiraju ta sredstva će biti uplaćena 150.000 plus kamate, a nije 400.000 i to je netačan podatak".

Davidović je rekao da je puno uvrijedljivih riječi na bilbordima koji su postavljeni u Banjaluci.

"Prvo, slika je fotošopirana da bi što veću mržnju izazivala i ja mislim da je moja porodica uznemirena i moj pravni tim će proučiti koje zaštitne mehanizme će poduzeti lično protiv Draška", rekao je Davidović i dodao:

"Čak sam vidio da se na jednom ili dva bilborda neko je napisao sem ovoga da piše ispod svega ovoga i peder je još. Ja Đorđe Davidović nemam ništa protiv homoseksualaca, ali ja nisam tog opredjeljenja. Ja sam čovjek koji ima ženu, dvoje djece i dvoje unučića i on meni lijepi i stavlja metu na čelo po svakom osnovu".

On je istakao da ovim postupkom samo može da bude tužan i nesrećan kao građanin Banjaluke. Upitao je zašto jedna tako neuračunljiva osoba rukovodi sa ozbiljnim poslovima.

"Mislim da treba što prije da narod da svoj sud o tome jer ovo vodi stvarno u jedne crne dane i neku crnu politiku koja se zasniva samo na mržnji, prijetnjama i zastrašivanju", rekao je Davidović.

Tužiće Stanivukovića

Davidović je dodao da će tužiti gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

Na pitanje je li tačno da je sa prebacivanjem novca od tužbe koju je dobio protiv Grada uplatio na račun druge firme pa Grad nije mogao naplatiti svoj dio novca, Davidović kaže: 

"Nije tačno, firma je jedna i druga moja. Ukoliko dođe do prenosa vlasništva zemljišta ne može zemljište biti na jednoj firmi, a da se uplati drugoj. Sudska presuda na jednoj od mojih firmi je na 'Ekvatoru', a zemljište je u međuvremenu promijenilo vlasništvo i na drugoj firmi. I ta druga firma će kod notara izvršiti prenos zemljišta prema Toplani Banjaluka. Znači čovjek ne poznaje osnovne elemente ekonomije i prava".

Inače, dva bilborda na kojima se nalazi lik vlasnika firme "Ekvator" Đoke Davidovića, postavljena su danas u Banjaluci po nalogu gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Na postavljenom bilbordu stoji natpis "Oteo od Grada 2.000.000 KM", kao podsjećanje na epilog spora koji je Grad Banjaluka imao sa ovom firmom.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.