Бањалука

Дојава о бомби, протести па помирљив тон

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 19:15

Док је градоначелник Бањалуке сакупљао одборнике да изгласају ребаланс буџета на наставку ванредне сједнице, који је заказао самоиницијативно и без сагласности предсједника Скупштине, борци и активисти СНСД-а протестовали су испред Градске управе. Све је то изненада прекинула дојава о бомби.

Драшко Станивуковић и Владо Ђајић пожурили су један другог да оптуже за лажну дојаву о експлозиву. 

"Ко је најавио да сједнице неће бити? Па доктор Ђајић и предсједник Скупштине. Јел било сједнице - није, је л' дојављена бомба - јест. 18 одборника је поднијело иницијативу, донијело одлуку, предложило предсједнику Скупштине да се сједница одржи данас у девет часова, одборници су дошли да се сједница одржи“, каже градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

"Они су дошли због личних интереса, дошли су тајно, дошли су мафијашки, дошли су нелегално и на крају кад им је то пропало нису имали довољно руку оптужили мене и предсједника Скупштине господина Нинковића да смо поставили бомбу“, каже предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић.

Борци који су се са члановима СНСД-а окупили испред Градске управе кажу да су на миран начин хтјели да изразе своје незадовољство како кажу самовољом и криминалним радњама градоначелника. 

"Овдје сам онда видио 500 људи који су дошли да искажу своје незадовољство радом и свим оним што Станивуковић покушава да уради нелегално, дошли су да искажу да заиста овдје постоји границе“, рекао је предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

"Ово је срамота, мртви се борци окрећу за ово што градоначелник Станивуковић и поједини људи раде од Републике Српске. Нек их је срам!“, поручио је Раде Борковић.

На крају је, ипак, изгледа дошло до помирљивих тонова. 

"Мој приједлог као одборника за излазак из овог лудила, ја ћу то предложити на клубу одборника СНСД-а, чак ће бити да предложим да сви одборници СНСД-а гласају за ребаланс иако знамо да он није законит и да суд напокон донесе одлуку и буде тај који ће рећи да је градоначелник погријешио“, рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић. 

Наставак ванредне сједнице бањалучке скупштине требао би се одржати 1. фебруара, а први човјек градске скупштине позвао је МУП Републике Српске да испита све околности, с обзиром да су данас стизале обостране оптужбе.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.