Doktor Šukalo brine o Banjalučanima skoro 3 decenije

  • 02.09.2020. 19:35

Svoj život već tri decenije posvećuje pomoći drugima. Kućne posjete pacijentima obavlja u svoje slobodno vrijeme. Svoju doktorsku praksu započeo je za vrijeme građanskog rata. A danas je doktor je najviše registrovanih pacijenata u Banjaluci. 

"Kao odgovor zašto je to tako možda samo treba tražiti u posvećenosti poslu, u tome što ljudi prepoznaju kada volite svoj poziv da ste im spremni pomoći, da se nerijetko postavite u njihovu ulogu i samim tim iskažete empatiju i toplu ljudsku riječ", kaže doktor Mladen Šukalo, specijalista porodične medicine. 

Na prvoj registraciji građana za izbor porodičnog doktora samo u 3 dana imao je preko 5000 prijava, ali zbog zakonskih regulativa registrovano je 2500 pacijenata. Kod njega se godinama liječe kompletne porodice. Iz njihovih usta se čuju samo riječi hvale. 

"Pacijent sam doktora Šukala od početaka otvaranja porodične medicine i izbora porodičnog ljekara, znači negdje od 2000. godine i nekako su zastupljene sve generacije moje porodice koje su registrovane kod doktora Šukala. On nam je porodični ljekar i prijatelj i čovjek za svaku situaciju i svaku pomoć koju od njega potražimo", kaže Sanja Gidumović.

"Doktor Mladen je prije svega čovjek, pa onda sve ostalo. U svako doba možemo da mu se obratimo, nije bitno da li je doba dana ili noći", kaže Slavica Mijatović.

Sa prostora gdje je rođen, školovan i gdje živi doktor Šukalo ne planira otići. Kaže, kada uočite da je vaš rad prepoznatljiv i cijenjen, nestaje svaka dilema treba li ostati u Republici Srpkoj. Dobitnik je priznanja "Krst milosrđa" i prizanja "Veliki pečat" koji uručuje Komora doktora medicine Republike Srpske. 

Тагови: