Svaki dan isti strah

Donja Kola: Mještani od grada traže nadoknadu štete za podavljene ovce

  • Извор: АТВ
  • 03.07.2022. 18:57

Više čuvamo stoku nego sebe, tako pred našom kamerom pričaju u Donjim kolima. Svaki dan isti strah - da li će im psi lutalice udaviti ovcu ili neku drugu domaću životinju.

Do sada su im kažu udavili 74 ovce. Zbog toga od gradonačelnika traže nadoknadu štete. Pričaju da su za svaku štetu zvali komunalnu policiju, međutim, na uviđaje nisu dolazili. Pisali su kažu i gradonačelniku. I on se na njihova pisanja oglušio. Ukoliko grad štetu ne isplati poručuju slijedi tužba.

"Mi smo se obraćali pismeno gospodinu gradonačelniku Stanivukoviću da nas primi u smislu toga da se riješi problem i da nas Gradska uprava materijalno obešteti za nastale štete. Međutim do dan danas taj čovjek nas nije htio primiti. Za troje jagnjadi i dvije ovce 1220 maraka to je takva tržišna cijena", rekao je Branislav Trubajić iz Donjih Kola.

Kao da ne postojiš, tako svoja obraćanja nadležnim gradskim službama opisuje i  Branislav Javorac. Njemu su psi do sada udavili 19 ovaca i jarca. Oni koje je ovaj veliki problem na sreću zaobišao ipak svaki dan strahuju. 

"Čak se šta više Stanivuković podsmijava. Ne kažem ja njemu gospodine on je za mene nula. Stani dječak reci kada ćeš me primiti. Nemam ja kaže s tim ništa. Pa ti kao školovan čovjek navodno školovan reci mi ti gdje da se obratim. Nemam ja kaže s tobom ništa", kaže Branislav Javorac iz Donjih Kola.

"Odvezem koze u šumu nalete kerovi to se razbježi na sve strane i hajte vi nađite. Juče smo od komšije tražili koze tražli par sati dok smo ih pronašli", rekao je Milojica Vasojević.

Iz Gradske uprave oglušili su se i na naš upit. Pa tako nismo dobili odgovor na pitanje kada će domaćinstvima kojima je šteta pričinjena biti isplaćena materijalna nadoknada?

Mještani kažu da su se godinu dana obraćali gradskim nadležnim službama da se riješi problem sa psima lutalicama. Posljednji slučaj napada pasa lutalica na ovce desio se u januaru ove godine kada su udavili jedno jagnje.



Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.