Nadležne službe

Ekipe na terenu: Čiste se ulice Banjaluke nakon snažnog nevremena

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2023. 09:23

Snažano nevrijeme praćeno jakim vjetrom i ledom sinoć je pogodilo Banjaluku.

Vjetar je porušio stabla u nekoliko naselja, a jedno drvo je srušeno i u Parku „Mladen Stojanović“.

Nadležne službe su na terenu od ranih jutarnjih časova i uklanjaju stabla oštećena usljed jakog olujnog neveremena, saopšteno je Gradske uprave jutros.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, ekipe intervenišu na lokacijama u Parku „Mladen Stojanović“, Ulici Sime Šolaje, na dječijem igralištu u Novoj varoši, kod Medicinske elektronike i na drugim mjestima.

Olujni vjetar rušio drveće u banjalučkim naseljima

Olujni vjetar rušio drveće u banjalučkim naseljima

„Uporedo sa ovim aktivnostima, ekipe su dodatno angažovane na čišćenju grada s obzirom na to da je jak vjetar raznio otpad“, kažu u Gradskoj upravi.

Odmah nakon nevremena sinoć na teren su izašli pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Banjaluka, koji su uklanjali oštećena i porušena stabla, prioritetno ona koja su pala na saobraćajnice kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao. Iz Vatrogasno-spasilačke brigade jutros su rekli da su sinoć, između 22 časa i ponoći, imali devet intervencija na uklanjanju stabala.

Više saobraćajnih nezgoda u Banjaluci: Automobil udario pješaka

Više saobraćajnih nezgoda u Banjaluci: Automobil udario pješaka

Građani kažu – bilo je strašno.

„Jako je lupalo, mislila sam da će razbiti prozor“, kaže nam jedna Banjlaučanka.

Upozorenje za danas

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavod Republike Srpske za danas, 19. jul – u poslijepodnevnim časovima i uveče, najavljene su lokalne nepogode. Kako su naveli, tokom dana pretežno sunčano i vruće. Uveče i tokom noći jače naoblačenje sa sjeverozapada, koje će donijeti kišu i povremene pljuskove sa grmljavinom, a u široj regiji grada su moguće i lokalne nepogode. Maksimalna temperatura vazduha oko 37°S.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab i promjenljiv. Poslije podne na sjeveru će pojačati pa će biti i umjeren, zapadnih smjerova. Uveče i tokom noći prolazno jak vetar.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: