Banjaluka

"Eko toplane" spremne za novu grijnu sezonu

  • 06.10.2020. 19:32

Tokom priprema, u ljetnoj pauzi, u "Eko toplanma" je urađen redovni godišnji remont proizvodnih postrojenja i popravke na određenim dijelovima distributivne mreže kako bi iz sezone u sezonu korisnicima obezbjeđivali što bolji kvalitet grijanja, poručuju iz "Eko Toplana".

Urađen je kompletno novi toplovodni cjevovod za Hirurgiju UKC Republike Srpske u ulici Zdrave Korde. Zamijenjen je i dio toplovodnog razvoda u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš", čime se rješava dugogodišnji problem u ovoj školi i čime bi trebalo da bude omogućena nesmetana isporuka toplotne energije.

"Završen je godišnji remont proizvodnih postrojenja kao i sanacija dijelova distributivne mreže. Sanacija je rađena na osnovu utvrđenog plana, a u skaldu sa dosadašnjim intrevencijama koje smo imali na terenu", rekla je Vanja Štrbac, portparol "Eko toplana".

Tokom ljeta, sanirani su dotrajali dijelovi vrelovoda na nekoliko lokacija i zamijenjeni novim cijevima. Urađeni mašinski i građevinski radovi u više vrelovodnih šahtova osiguraće pouzdaniji rad i lakše pronalaženje gubitaka na mreži. U "Eko toplanama" naglašavaju da je neophodno imati u vidu činjenicu da je u pitanju dotrajala mreža, stara skoro pola vijeka, i da je u pitanju dugotrajan proces, koji zahtijeva maksimalan angažman ljudskih i materijalnih resursa, a realizuje se svake godine prema prioritetima. U "Eko toplanama" uveliko nabavljaju i energent.

"Nabavljena je i dovoljan količina energenta, odnosno nabavili smo više od 90 odsto od potrebnog energenta za predstojeću sezonu. Ostatak energenta biće nabavljen do kraja ove godine", istakla je Vanja Štrbac, portparol "Eko toplana". 

Naime, već krajem prošle sezone počela je nabavka drvnog sortimenta za predstojeću sezonu. Iz "Eko toplana" poručuju da sopstvenim sredstvima plaćaju drvni sortiment. 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.