Познат датум

Ево када ПДП доноси коначну одлуку у кандидату за градоначелника Бањалуке

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2024. 11:28

Предсједништво ПДП-а задужило је руководство партије, предсједника, почасног предсједника и четири потпредсједника партије из Бањалуке да у наредних 15 дана предложе кандидата за градоначелника на локалним изборима.

Приједлоге треба доставити бањалучком Градском одбору и Предсједништву у складу са статутом партије.

Предсједништво ПДП-а сматра да процес припрема за локалне изборе иде очекиваном динамиком и задужује предсједнике регионалних одбора да, у сарадњи са градским/општинским одборима, до краја априла припреме приједлоге кандидата за начелнике, градоначелнике и одборничке листе, саопштено је из ПДП-а као један од закључака јучерашње сједнице Предсједништва странке.

Предсједништво тражи да се до 15. априла спроведу планиране саборске активности на општинском/градском нивоу, укључујући Сабор у Бањалуци.

Раскол због Станивуковићеве кандидатуре

Mишљење потпредсједника ПДП-а Игора Црнатка и Милка Грмуше странци изгледа и није битно. Чине све да спријече кандидатуру Драшка Станивуковића за градоначелника Бањалуке.

Предсједник странке Бранислав Бореновић на самом почетку сједнице Предсједништва Градског одбора нагласио је да Станивуковић има његову подршку.

Све гласније су поруке да заправо Грмуша и Црнадак имају личне жеље које нису у интересу странке.

Иако је до јуче Црнадак увјеравао да ће се опозиција ујединити око заједничког кандидата, поново је демантовао сам себе. Да има личне амбиције за кандидатуру није ни потврдио ни демантовао, као ни која су имена још у игри.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: