Gornja Piskavica dobija novi društveni dom

  • 27.02.2020. 19:56

Uporedo sa obnovom društvenih domova u Piskavici i Zalužanima, pokrenute su i aktivnosti na izgradnji doma u Gornjoj Piskavici, u okviru velike akcije oživljavanja društvenih sadržaja na prigradskom i seoskom području.

U okviru pripreme ovog projekta, u toku je tender za izradu glavnog projekta za gradnju društvenog doma u Gornjoj Piskavici, kako bi tokom godine počela i realizacija na terenu.

Istovremeno, u punom jeku su radovi na obnovi objekta doma u Piskavici, gdje je već zamijenjena vanjska stolarija i radi se krov.

U Zalužanima su radovi krenuli prije desetak dana i u planu je takođe da se zamijeni kompletna stolarija, te djelimična obnova unutrašnjnosti objekta. Po obnovi ova dva doma, lokalna kulturno-umjetnička društva i druga udruženja dobiće daleko bolje uslove za rad, uz uštedu i energija jer su sadašnji objekti energetski neefikasni.

Program obnove i izgradnje društvenih domova započeo je 2017. godine, s ciljem da se dobiju mjesta za okupljanje građana sa mnogo boljim uslovima. U okviru ovog projekta, do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima. Izgrađeni su, tako, novi društveni domovi u Ljubačevu i Krminama, Krčmarice su u izgradnji, a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom hanu, Verićima i Debeljacima.
 

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм