Kulturni i muzički program

Grad na Vrbasu i ovog ljeta centar dobre zabave

  • Извор: АТВ
  • 25.05.2022. 14:41

Grad na Vrbasu će i ovog ljeta biti centar dobre zabave. Najavljeni su brojni kulturni i muzički događaji koji će se održati na tvrđavi Kastel.

Moto fest, Banjaluka 2022“ počinje 27. maja. Ovaj festival obradovaće sve ljubitelje dobrog zvuka koji će imati priliku da uživaju u odličnom muzičkom programu u trajanju od tri dana.  Na festivalu će nastupiti Hladno pivo, Goblini , Brkovi, Ritam nereda, Orthodox Celts, Psihomodo Pop, Atheist Rap, Sunshine, Mortal Kombat.

"Svi posjetioci biće u prilici da uživaju u raznovrsnim sadržajima dnevnog i večernjeg programa koji će se realizovati na dobro poznatoj lokaciji – tvrđava Kastel, a koji će obuhvatiti „moto market“ koji će osim izložbenog biti i prodajnog karaktera”, najavili su organizatori I dodali da će biti organizovana humanitarna tombola, te moto defile koji je već sada postao jedan od najprepoznatljivijih sadržaja na Moto Festu.

Nakon ovog festivala, biće održan i koncert Maje Tatić. Pjevačica će na ovaj način obilježiti 20 godina od nastupa na Evroviziji u Estoniji 2002. godine gdje je predstavljala BiH,  ali i 35 godina svoje karijere. Proslavili su je brojni hitovi, poput dueta „Moja te je duša poznala“ sa Radetom Šerbedžijom i „Zadnja riječ na usnama“ sa Tifom.

Odlična atmosfera nastavlja se i 17. juna kada će na Kastelu nastupiti Dubioza Kolektiv, jedan od najpopularnijih bendova na Balkanu. Pjesme „Kažu“, „Volio bih“, „Kokuz“ samo su dio repertoara koji će publika imati priliku da čuje na koncertu.

Četiri godine nakon posljednjeg koncerta u Banjaluci, legendarni Zlatan Stipišić Gibonni, nastupiće 18. juna na banjalučkoj tvrđavi. Miljenik svih generacija čiji su hitovi pokorili region, zasigurno će publici prirediti veliki spektakl.

Nezaboravan provod na Kastelu, 29. juna prirediće i jedna od najpopularnijih regionalnih zvijezda, Aco Pejović.

Festival „Banja Luka fest“, koji će trajati od 6. do 9.  jula, okupiće velika muzička imena i time i ovog ljeta Banjaluku učiniti centrom regiona. 

 “Prvim izdanjem festivala već smo stekli veliko povjerenje publike, pa je samim tim ove godine odgovornost još veća. Bogatim programom, u kome će publika uživati tokom četiri festivalska dana, sigurna sam da ćemo i ove godine uspjeti da pošaljemo još snažniju poruku iz Banje Luke, kao mjesta dobrih susreta”, rekla je direktorica Banja Luka Fest-a, Biljana Čigoja.

Festival će otvoriti čuveni rok sastav  Bajaga i instruktori, koji je u karijeri dugoj 35 godina postao sinonim za kvalitetnu rok muziku. 

Drugo festivalsko veče, rezervisano je za muzičku divu Josipu Lisac, koja će zagarantovano pjesmom ispuniti srca publike i prirediti veličanstven koncert.

Svjetski poznata pjevačica, Luz Kasal iz Španije, nastupiće 8. jula pod otvorenim nebom. 

Festival će zatvoriti najveća muzička zvijezda s ovih prostora, Zdravko Čolić. Čola će 9. jula održati koncert u pratnji simfonijskog orkestra. Publika ovog internacionalnog festivala imaće priliku da prisustvuje velikoj premijeri koncerta „Zdravko Čolić Symphonic“.

Po završetku “Banja Luka festa”, dobar provod na Kastelu se nastavlja naročito za ljubitelje folk muzike. 

Nakon pauze od dvije godine, ponovo će biti održan “Vikend Fest”, u okviru kog će 15. I 16. jula nastupiti velike muzičke zvijezde Saša Matić i Svetlana Ceca Ražnatović.