Odluka Skupštine

Grad plaća razliku cijenama gradskog prevoza

  • Извор: АТВ
  • 17.05.2022. 19:30

Banjalučani neće plaćati skuplji prevoz. Odlučila je to Skupština grada na vanrednoj sjednici. Razlika troškova koje imaju prevoznici zbog rasta cijena goriva pokriće se iz budžeta grada.

"Vidjeli ste da je i novi cjenovnik dobio podršku skoro svih odbornika, u odnosu na prijedlog gradonačelnika, Klub odbornika djelovao je amandmanski, u smislu da je promijenio jednu tačku gdje se Grad obavezuje da te nadoknade sredstava obezbijedi sam, da te cijene ne budu skuplje za naše građane", kaže Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Gradonačelnik ostaje pri stavu da nema novca. Tvrdi da će do kraja godine biti potrebno 1,4 miliona maraka. Moglo je, kaže, za određene kategorije ali ne za sve sugrađane. 

"Novi cjednovnik u suštini nije usvojen, prevoznici ne mogu da idu u prodaju, očekivaće sredstva iz grada koja mi nemamo", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik. 

Zakon o komunalnim djelatnostima jasno kaže da gradska uprava može da pokrije razliku usljed rasta cijena, kažu odbornici većine. Samo treba da se novac preusmjeri sa drugih projekata. 

"Ne mogu da razumijem na koji način se prave prioriteti u gradskoj upravi. Jedan od prioriteta, ne sporim da treba, je sanacija pješačkog mosta u naselju Trapisti, koji košta 800 hiljada KM, pored novoizgrađenog mosta, koji udaljen svega 100 metara, zato što je to preizborno obećanje", kaže Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Odbornici su usvojili i odluku o upravnim odborima u pet gradskih ustanova - Banskom dvoru, Centru za socijalni rad, Centru za predškolsko vaspitanje, Gradskoj razvojnoj agenciji i u Domu zdravlja, kojom se ostvaruju uslovi za nesmetan nastavak rada tih ustanova.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.