Blokirani računi

Gradski olimpijski bazen pred zatvaranjem?

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2022. 18:38

Na Gradskom olimpijskom bazenu sve izgleda normalno, ali plivači i treneri mogli bi uskoro da ostanu na "suvom". Klubovi su dobili obavještenje da od ponedjeljka dolazi do obustave rada bazena zbog manjka osnovnih uslova za rad i blokiranih računa. Ovim potezom ugrožen je i trening za plivače koji idu na Svjetski kup u Berlin.

"Lana Pudar, Anja Crevar, Jovan Lekić to su naši plivači koji odlaze za Berlin. Samim tim je ugroženo plivanje u Banjaluci, a kad se uzme, u obzir da su olimpijci jedini iz Banjaluke i jedini su iz sfere plivanja i da je plivanje u prvoj kategoriji u gradu, onda je to to, mislim, velika sramota za grad", kaže Goran Grahovac, trener PK "22. april". 

Do takve sramote, tvrdi gradončelnik Draško Stanivuković, ne bi trebalo doći. On je na svom tviter profilu objavio kako su Akvana i Gradski olimpijski bazen nakon novih pregovora postigli dogovor sa preduzećem “Novoteks”. Od potpisa na tom dogvoru zavise tri plate zaposlenih, višegodišnji porez i doprinosi. Od  četvrtka su počeli i da obustavljaju rad na jedan sat. 

Upozoravali smo prije pola godine da će doći do ovakvog scenarija, poručuju iz skupštinske većine. Gradonačelnikova obećanja o preporodu, kažu, pala su u vodu.

"Stalno su govorili da će podići Akvanu, da će je vratiti iz dugova, iz nekakvih dubioza, a sada vidimo da Akvana posluje još lošije od kad su je preuzeli kadrovi Draška Stanivukovića. Mislim da je jedino rješenje kada je u pitanju GO bazen jeste da se on izuzme iz Akvane, da Skupština donese odluku da li da se formira novo preduzeće ili da se pripoji nekoj od postojećih gradskih javnih ustanova", izjavio je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u banjalučkoj Skupštini. 

Za nekoliko stotina rekreativaca, omladinaca, djece svjedeno je kako će odgovorni riješiti problem. Svi oni i njihovi treneri samo žele da i od ponedjeljka plivaju i treniraju na GO bazenu. Zaposleni, nestrpljivo isčekuju svoje tri plate. U suprotonom će, kažu i oni u potpunu obustava rada. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.