Oдборник ПДП-а у Скупштини Града Бањалука

Грмуша за АТВ: У бањалучкој Скупштини постоји маса људи која не зна шта су њихова права и обавезе

  • Извор: АТВ
  • 29.10.2023. 21:30

Љута трава на љуту рану је дала резултат. Није ми било једноставно да имам онакав прес, једноставно се све скупило у мени, рекао је за АТВ одборник ПДП-а у Скупштини Града Бањалука Милко Грмуша након што је раније изјавио да, због нелогичности у бањалучкој Скупштини, треба потјерати све из политичких странака, и да би и он то требао урадити са властитом странком, ПДП-ом.

"Ово су неписмени људи пред вама, ови људи немају благе везе о животу, ово је срамота", рекао је Грмуша након сједнице бањалучке Скупштине у понедјељак.

Грмуша је за АТВ рекао како све то траје три године.

"Мене је срамота. Ово је први пут да сам одборник у Скупштини Града Бањалука, ја сам мислио да ће то бити одговорност према људима. Знам да ће бити политичких подметања и све то у реду, али овакве ствари се једноставно нису дешавале и једноставно пукао сам, нисам хтио да то више дозволим и рекао сам и прије преса неким колегама да ћу то да урадим и онда сам морао то да им кажем", рекао је Грмуша.

Он је истакао да то нема везе са странкама и са политиком,

"Срам вас све било, срам и мене што ово нисам прије урадио. Бањалука не заслужује овакав однос према њој и морамо сви заједно да се уозбиљимо и мислим да смо у неком бољем правцу већ сутрадан и кренули", рекао је Грмуша.

Он је додао да му је драго да су се сви извинули и да је то помак, али да се неке поруке морају извући из свега тога.

"Међутим, није то нешто што се дешавало на Марсу, Венери или Нептуну. То смо ми урадили и није довољно се само извинути, неке поруке се морају извући", рекао је Грмуша.

Грмуша каже да Скупштина три године има огроман проблем у фунционисању.

"То је зато што реално, већина колега, није читала основне акте који уређују рад Скупштине Града, а то су Статут, Пословник Скупштине и Закон о локалној самоуправи", рекао је Грмуша.

Према његовим ријечима, у Скупштини постоји маса људи која не зна шта су њихова права и обавезе. 

"Читав низ процедуралних грешака, незнања и оно што мене плаши, реално, дакле Град Бањалука има читав низ проблема у функционисању. Данас је то дошло до нивоа да то свака породица осјети. Ја молим све те младе људе да се упамете, да се уобзире", рекао је Грмуша.

Он је истакао да није живот само прављење спектакла него је живот озбиљан рад.

"Одговоран рад и политика се 95 осто води иза камера, не да се нешто крије него да се нешто добро уради па се тих пет одсто презентује људима. Највеће проблеме града сви видимо. Имамо проблеме у саобраћају, имамо проблеме у градњи, гдје год се окренемо имамо проблем", рекао је Грмуша те додао:

"Некад се моји из ПДП-а љуте и кажу да смо имали и прије проблема, наравно да смо имали, али смо обећали да ћемо мијењати".

Он је истакао да се те ствари могу мијењати само студиозним размишљањем.

"Ми смо политичари мислили да знамо све и град је у фази каквој јесте, а није тобро. Има и помака, али дефинитивно, може боље", јасан је Грмуша.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина